Afbeelding
Foto: Pixabay

Behoud van een mooi landschap rond Brielle

Actueel 506 keer gelezen

Brielle – Voor iedereen die woont op de veen- en zeekleipolders rond Brielle en nieuwe plannen heeft voor zijn huis, bedrijf of tuin heeft de gemeente een handboek samengesteld. Het doel van het boek is de plannenmakers te verleiden, ondersteunen en inspireren bij het mooier en duurzamer maken van hun project.

Als ze een groot aantal aanbevelingen uit het handboek overnemen, kunnen ze rekenen op steun van de gemeente, bijvoorbeeld bij het verlenen van een omgevingsvergunning.

De Brielse raad stemde eind januari in met dit handboek 'Kwaliteitsverbetering Buitengebied Gemeente Brielle' zoals het officieel heet. Het is niet verplichtend. De gemeente Brielle hoopt vooral dat er ideeën uit worden geput en overgenomen en dat er daardoor extra kwaliteit zal worden toegevoegd aan het buitengebied: niet alleen ruimtelijk en landschappelijk, maar ook op cultuurhistorisch, ecologisch en recreatief gebied. Westvoorne hanteert dezelfde voorwaarden. Het Brielse handboek wordt binnenkort op de website van de gemeente gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant