Afbeelding

Dubbel verlies voor BV Voorne

Actueel 428 keer gelezen

Brielle - Zowel de heren als de dames van Voorne liepen dit weekend tegen een uitnederlaag aan.

De heren moesten het opnemen tegen het veel lager geklasseerde Rebound uit 's- Gravendeel. Na een goed begin lukte het de Briellenaren niet om de kleine voorsprong vast te houden en werd de rust bereikt met een achterstand van 11 punten. In de tweede helft kwam Voorne, met name doordat de aanval niet lekker liep, niet meer in de wedstrijd. Eindstand was 68-56 in het voordeel van Rebound. Door het verlies is de opmars richting de 3e plaats voor nu even gestaakt. Eerstvolgende wedstrijd is bij koploper Hurricanes op zaterdag 2 maart.

Dames
De dames van Voorne gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij de studenten van BC Utrecht Cangeroes. De talentvolle junior Lana Vermeulen was wederom van de partij. S 'morgens had zij met haar eigen team nog na verlenging gewonnen van streekgenoot Jump. Een uur later was ze al weer onderweg met de dames.

De tegenstander van Voorne had wel zin om de lijstaanvoerder aan te pakken en deed dat met snelle fast breaks, goede afstandsschoten en een felle man to man verdediging. Voorne moest er even in komen, maar kwam al snel goed in de wedstrijd en had zelfs halverwege de 2e periode een gat van 12 punten geslagen. Met een stand van 23- 30 in het voordeel van Voorne werd er gerust in de wetenschap dat niet iedereen meer fit en pijnvrij was. Na de rust namen de Cangeroes de wedstrijd over en kwamen zij halverwege de 3e periode op voorsprong. Hoewel Voorne goed bleef verdedigen en het verschil niet groter werd dan 7 punten was met name in de aanval te zien dat het door blessures geplaagde team aanvallend niet meer de energie had om de achterstand om te buigen. De driepunter van Brigitte van der Ham 2 minuten voor tijd viel net te laat om de tegenstander aan het wankelen te krijgen en Voorne moest na 12 wedstrijden op rij gewonnen te hebben een verdiende nederlaag incasseren van 47-43. Ondanks dit verlies, blijven de dames op de eerste plaats staan en zullen zij er alles aan doen om deze plek niet meer weg te geven.