Afbeelding

Cursus vogels leren kennen - deel 3

Actueel 175 keer gelezen

Regio - De KNNV afdeling Voorne en het IVN VPR organiseren dit voorjaar een vogelcursus deel 3. Beide verenigingen hebben hun handen weer ineengeslagen om tot een leuke, leerzame en educatieve cursus te komen. Dit is een cursus voor mensen die al wel iets meer over vogels weten. Het is hiervoor niet noodzakelijk dat u deelgenomen heeft aan de eerdere cursussen.

De cursus bestaat uit één avond in het bezoekerscentrum Tenellaplas te Rockanje en drie ochtendexcursies. Deze excursies gaan naar de duinen van Voorne, Spuimonding-west (in de omgeving van Zuidland) en Plan Tureluur op het eiland Schouwen. Tijdens de excursies nemen ze u mee om uw kennis en vaardigheden te vergroten. Er zal voldoende ruimte zijn om de vogels goed te bekijken en op naam te brengen. Ook zullen er meerdere begeleiders met telescoop aanwezig zijn.

Onze omgeving is rijk aan vogels, dankzij de diversiteit aan landschappen, van polder, slikken, duingebied tot zee. In elk gebied zijn vogels te zien en te horen. Tijdens de avond en ochtendexcursies ervaren we de verschillen in uiterlijke kenmerken, maar ook het gedrag in hun biotoop en de zang.

De kosten zijn mede dankzij de steun van het Zuid-Hollands Landschap slechts € 35,- p.p. voor KNNV/IVN leden en € 42,50 p.p. voor niet leden. Geef u snel op want het aantal deelnemers is beperkt.

De cursus, die bestaat uit 4 bijeenkomsten, wordt op de volgende data gehouden: Donderdagavond 4 april (19:30 - 22:00 uur) en de zaterdagochtenden 6, 13 en 20 april (07:00 - ca. 10.00 uur). Aanmeldingen voor deze cursus kunnen tot 20 maart gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com. Ook voor vragen kunt u op hetzelfde e-mailadres terecht.

Ook worden er dit jaar nog een aantal andere cursussen gegeven over allerlei onderwerpen in de natuur, zoals vlinders/libellen, bomen, zoogdieren en paddenstoelen. Voor meer informatie over deze cursussen verwijzen wij u naar de sites van de KNNV Afd. Voorne en het IVN VPR.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant