Afbeelding

Vrolijke afsluiter folkseizoen in 't Kont van het Paard

Actueel 480 keer gelezen

Brielle - FolkClub Brielle sluit het seizoen 2018-2019 af met The Lowland Paddies. De groep bestaat uit vijf jonge Nederlanders die in hun tienerjaren verknocht raakten aan de Ierse folk. Dat zijn The Lowland Paddies.

Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met optredens op verschillende podia in binnen- en buitenland. De Paddies spelen zowel de bekende als minder bekende Ierse instrumentale en gezongen nummers, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Het resultaat: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek. The Lowland Paddies maakten tot nu toe twee albums, For Fun And Diversion (2006) en 'Till The Cows Come Home (2010).

The Lowland Paddies bestaan uit: Jasper Langenberg (zang, trekzak), Robbert Langenberg (banjo, zang en mandoline), Hanneke Nagtzaam (bodhrán, whistles, zang), Anneke Eijkelboom (fiddle) en Jiroh Matulessy (gitaar). Het optreden van The Lowland Paddies vindt plaats op zondag 10 maart in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café 't Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle en bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

In oktober start FolkClub Brielle met een nieuwe serie van zes folkmiddagen. Er is weer gezorgd voor een uiteenlopend en gevarieerd aanbod aan muziekstijlen. Meer informatie is te vinden op www.folkclubbrielle.nl, de website van FolkClub Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant