Afbeelding

Uitvoering onderzoek Sint Catharijnekerktoren

Actueel 331 keer gelezen

Brielle - De gemeenteraad heeft op 5 februari ingestemd om budget beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van een onderzoek en het nemen van veiligheidsmaatregelen aan de Sint Catharijnekerktoren.

Het onderzoek en de veiligheidsmaatregelen zijn nodig omdat de balusters (spijlen) van de balustrade bovenop de toren zijn verweerd. Vooral aan de west- en zuidkant zijn ze dusdanig verzwakt, dat de zogenoemde 'standzekerheid' van de balustrade in het geding is. De gehele toren zal worden geïnspecteerd. Hierbij wordt zowel het natuursteen dat tijdens de laatste restauratie in 2000-2001 is aangebracht, als ouder natuursteen onder de loep genomen.

Onderzoek
De inspecties van de schades worden uitgevoerd met een hoogwerker met manbak. Het onderzoek neemt 3 dagen in beslag en staat gepland van maandag 25 maart t/m woensdag 27 maart 2019. Vanwege de hoogte van de kraan kunnen de werkzaamheden alleen bij goede weersomstandigheden doorgaan.

Overlast
In deze periode geldt er een parkeerverbod bij de M.H. Trompstraat en de Brigittenweg. Op het Sint Catharijnehof zullen delen van weg en parkeerplaatsen (ook met laadpalen) gedeeltelijk worden afgesloten zodat de hoogwerker er kan staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant