Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage
VIDEO

Gezellig druk bij Brielse agrarische bedrijven tijdens 'Kom in de Kas'

Actueel 498 keer gelezen

Brielle - In tegenstelling tot vorig jaar was het afgelopen zaterdag een ietwat druilerige dag, maar dat weerhield het publiek er toch niet van om in de gemeente Brielle massaal de adressen te bezoeken die meewerkten aan de jaarlijkse 'Kom in de Kas-dag'.

Al vroeg in de ochtend wapperden overal hoog in de lucht de oranje ballonnen om het publiek dat op het 'Kom in de Kas' was afgekomen, de juiste weg te wijzen naar alle deelnemende bedrijven. Zo was van veraf te zien waar ze moesten zijn.

Kennis maken
Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan de consument kennis maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In de regio Voorne Putten namen veertien bedrijven deel. Van 10.00 tot 16.00 uur openden de tuinders hun deuren om de mensen te laten zien en te laten ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Spieren voor Spieren
Ook het bio kasgroente bedrijf van Ben Noordermeer aan de Kloosterweg in Brielle deed mee. Dit bedrijf teelt biologische komkommers, aubergines, rode en gele paprika's en puntpaprika's. Zij hadden geen klagen over de belangstelling, want gedurende de dag kwamen er zo'n 800 a 900 bezoekers langs. Het bijzondere hier was ook dat ze gelijk van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om geld in te zamelen voor een goed doel en wel de stichting 'Spieren voor Spieren'. Met de verkoop van koffie, groente en een bijdrage vanuit de foodtruck die er stond en het nodige verkocht, hebben ze in totaal maar liefst 750 euro opgehaald.

Fotografie: Jos Uijtdehaage, video De Eenhoorn

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant