Afbeelding

Tribute aan Creedence Clearwater Revival in 't Kont

Actueel 565 keer gelezen

Brielle - Op eerste paasdag is er een tribute aan Creedence Clearwater Revival in 't Kont van het paard. Dus ga na je paasontbijt of brunch naar 't Kont van het Paard voor lekkere live muziek van 15.00 uur tot 17.00 uur door Creedence Clearwater Survival. Entree gratis!

Het idee voor CCS ontstaat in 2002 in een bruine kroeg. De vier bandleden, die uiteraard een passie deelden voor Creedence Clearwater Revival, schaften per direct een aantal houthakkersshirts aan en gingen de planken op. Na de eerste gig ging het snel. Door aanvragen van talloze kroegen en festivals zag CCS kans een gedegen reputatie op te bouwen. De Revival was een feit. Nog steeds ontketent CCS een energie die aanstekelijk werkt op het publiek. Ieder optreden is een feestje. Het publiek zingt alle songs letterlijk mee.

Iedereen kent natuurlijk de legendarische hitmachine Creedence Clearwater Revival: niet alleen songs als 'Bad Moon Rising' en 'Suzie Q' nestelden zich in het collectieve geheugen, ook wereldberoemde nummers uitgevoerd door anderen blijken ooit uit de koker van songsmid John Fogerty te zijn gerold: 'Proud Mary', 'Rocking all over the world'...het zijn allemaal originele Creedence-songs!

Een bandnaam voor deze tributeformatie was gauw gevonden: een avondje Creedence-repertoire vertolken is een ware aanslag op stembanden, snaren en drumvellen; een heuse survivaltocht door het illustere repertoire van de alom geroemde jaren 60/70 formatie. Wanneer je CCS de muziek van CCR hoort spelen waan je je terug in die goeie ouwe tijd. Het feest der herkenning zal je verbazen. Dat al die supersongs oorspronkelijk van Creedence zijn is voor menigeen een openbaring. Alle klassiekers gespeeld door een band die in klank nauwelijks onderdoet voor het origineel levert een muzikale happening op die je rock 'n' roll-hart sneller doet slaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant