Afbeelding

BV Voorne M18 wint van Forwodians met 66-58!

Actueel 391 keer gelezen

Brielle - Afgelopen zaterdag 13 april speelden de jongens van BV Voorne M18 tegen Forwodians uit Voorhout in de Dukdalf. Dat het een spannende wedstrijd zou worden dat was wel zeker. Beide ploegen wilden strijden voor de 2e plaats in de poule die Forwodians bezit in de 2e klasse. Voorne staat nu 3e.

Forwodians en Voorne bleven dichtbij elkaar in de scores. Forwodians bestaat uit een team met lange centers en Voorne had problemen om langs deze sterke defense te komen. Na het eerste kwart stond het dan ook slechts gelijk met 8-8. Voorne probeerde van Forwodians weg te komen, maar ze gingen de rust in met slechts 25-21. Echter in de derde periode kwam Forwodians terug, de passen waren te slordig en daar profiteerde Voorhout van. Eind derde kwart stond het voor de bezoekers 40-45 en keek Voorne op een achterstand aan in het begin van het 4e kwart.

Door 2 scores van Lanzo Klee kwamen ze weer dicht tegen Forwodians aan te zitten. Coach Mirjam Bakkes nam een time-out. Om de wedstrijd te winnen was het alleen mogelijk om druk uit te voeren op de aanval van Forwodians. Dus tactiekwissel en Voorne begon full-court press te spelen en daardoor ging Voorhout fouten maken. Er kwamen kansen aan de kant van Voorne en Niels v.d Merwe kon eindelijk door de verdediging heen komen van Voorhout. Voorne kreeg grip op de wedstrijd door de uitstekende verdediging, door steals trok Voorne de winst binnen en gaf dit niet meer uit handen.

Aankomende zaterdag 20 april om 14:30 in de Dukdalf spelen ze tegen BV Krimpen om na winst uiteindelijk de 2 plaats in deze poule te bereiken. Komen jullie hen aanmoedigen!?