Afbeelding

Braziliëdag Meester Eewout School levert 2900 euro op

Actueel 639 keer gelezen

Brielle - Toen Ties Willemse uit Brielle hoorde dat zijn klas een inzamelingsactie ging organiseren, wist hij het perfecte goede doel; De REMER organisatie in Brazilië. Via een vriend van de familie had Ties gehoord over Robert Smits, de oprichter en drijvende kracht achter de Braziliaanse organisatie REMER.

Toen Robert begin jaren tachtig een reis maakte door Zuid-Amerika, werd hij getroffen door het leed van de vele straatkinderen in Rio de Janeiro. Hij besloot te emigreren naar Brazilië, waar hij REMER oprichtte om de straatkinderen van Rio te helpen. Ondertussen is REMER uitgegroeid tot een organisatie die in verschillende favela's (sloppenwijken) opvang en educatie biedt aan kansarme kinderen. Dit doet zij onder andere door het aanbieden van sportfaciliteiten. 

Onlangs heeft REMER in een van de favela's sportclub Feyenoord geopend. Natuurlijk met een knipoog naar de favoriete club uit Roberts geboortestad. De sportclub wordt volledig gefinancierd door giften uit Nederland. 

Groep 8 van de OBS Meester Eewout heeft deze sportclub Feyenoord als doel omarmd. Met allerlei activiteiten hebben zij gezamenlijk geld ingezameld. De een heeft vuilniszakken opgehaald en naar de centrale container gebracht. De ander heeft auto's gewassen en gezamenlijk hebben ze de Brazilië dag georganiseerd. Deze dag met allerlei Braziliaanse activiteiten werd afgesloten met een sponsorloop. In totaal is €2.916 euro opgehaald. Dit bedrag wordt besteed aan de aanschaf van een grote koelkast en voor een heel jaar worden er alle lunches voor de kinderen van de sportclub van betaald.

Er wordt dit jaar ook een mountainbike evenement georganiseerd waarvan de opbrengst naar REMER gaat. Kijk voor meer informatie op de website www.bbchallenge.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant