Afbeelding
Foto: AVRO TROS

Duncan op weg naar Tel Aviv: Songfestival spanning loopt verder op

Actueel 196 keer gelezen

Hellevoetsluis - Duncan Laurence is op weg naar Tel Aviv waar hij zich zal gaan voorbereiden op zijn optreden tijdens het Songfestival. Vanaf het moment dat hij zijn nummer Arcade presenteerde wordt hij scherp in de gaten gehouden door bookmakers en de vele fans die hij er in korte tijd heeft bijgekregen.

Hij staat te boek als favoriet en dat zorgt voor hooggespannen verwachtingen. Arcade is inmiddels al 40.000 keer verkocht en gestreamd wat Duncan een Gouden Plaat heeft opgeleverd, en is dus echt een hit.

Zijn voormalige Voice of Holland coach Ilse de Lange reist met hem mee naar Tel Aviv waar Duncan op donderdag 16 mei zijn opwachting maakt voor een miljoenenpubliek tijdens de tweede halve finale. Er zijn twee halve finales waaruit telkens tien landen zich kwalificeren voor de finale. Zaterdag 18 mei is de grand finale van het Songfestival 2019 en dan zit natuurlijk heel Hellevoetsluis voor de buis om onze eigen Duncan de Moor aan te moedigen. En om misschien wel te zien hoe hij het Songfestival in Tel Aviv wint! Er doen in totaal 26 landen mee aan de finale: de twintig gekwalificeerde landen vanuit de halve finales en de 'Grote Vijf', de landen die de grootste financiële bijdrage leveren aan de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Dit zijn?Duitsland,?Frankrijk,?Italië,?Spanje?en het?Verenigd Koninkrijk. Gastland Israël is ook rechtstreeks geplaatst voor de finale. Arcade?wordt door de bookmakers nog steeds als het meest kansrijk ingeschat. Rusland en Zwitserland (ook soms Zweden of Italië staat op de 3e plaats) volgen op ruime afstand op de tweede en derde plaats. Kijk maar eens op https://eurovisionworld.com/odds/eurovision.

Madonna
Madonna treedt ook op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Dat is bevestigd door de organisatie van Europese publieke omroepen EBU. De Amerikaanse zangeres zal waarschijnlijk twee nummers laten horen: een van haar hits en een nummer van haar nog te verschijnen nieuwe album. Verwacht wordt dat Madonna 160 man personeel meeneemt. Voor het optreden zou ze een bedrag van 1 miljoen dollar krijgen. Dat wordt betaald door een Israëlisch-Canadese vastgoedmiljardair.

Vestingpop hoopt op Duncan
Op zaterdag 3 augustus hoopt de organisatie van Vestingpop dat Duncan tijdens de tweede editie van dit Hellevoetse popfestival op hun podium staat, net als vorig jaar. Vorig jaar stond Duncan op eigen verzoek mainstage en verzorgde daar een mooie act. Wie had toen kunnen weten dat er voor hem zulke grote veranderingen zouden komen?! Als hij niet op wereldtournee is, zou het zo maar kunnen zijn dat hij op 3 augustus in Hellevoetsluis optreedt. Wat zeker is, is dat The Kik de hoofdact zal zijn en dat ook Son Mieux een optreden zal verzorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant