Trainer Ron Klein en Zwartewaal hebben nog een theoretische kans op nacompetitievoetbal.  (Archieffoto: Wil van Balen).
Trainer Ron Klein en Zwartewaal hebben nog een theoretische kans op nacompetitievoetbal. (Archieffoto: Wil van Balen).

Zwartewaal heeft nog kleine kans op nacompetitie

Actueel 283 keer gelezen

Zwartewaal - Zwartewaal won afgelopen zaterdag aan de eigen Sluisweg de inhaalwedstrijd tegen FIOS met 2-1. Met nog drie duels te gaan heeft de ploeg van trainer Ron Klein nog een theoretische kans om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie.

'Dan moeten we zelf alles winnen,' aldus Klein. 'En dan moeten ook de juiste concurrenten nog de nodige punten verspelen. Ja, de kans is eigenlijk alleen maar theoretisch. Als we komende zaterdag tegen Flakkee al punten verspelen, is het gebeurd. Maar een kans is een kans. We weten waar we voor gaan in het restant van de competitie. De sfeer is goed en de spelers willen het seizoen graag mooi afsluiten.'

Scoren
Zwartewaal moet dan eindelijk wel gaan scoren, want doelpunten maken is dit hele seizoen al een hele opgave voor de selectie van Klein. Ook tegen FIOS ging het weer uiterst moeizaam. De bezoekers uit Achthuizen namen bij de eerste de beste keer dat ze op de Zwartewaalse helft van het veld kwamen direct een 0-1 voorsprong en het duurde tot diep in de tweede helft voordat Rick Abrahams dan toch eindelijk de gelijkmaker binnen kon schieten: 1-1. Danny van der Spuij werd in de slotfase met zijn goal matchwinnaar voor Zwartewaal: 2-1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant