Afbeelding

Drie keer judoprijs voor judoka's Je eigen Pad

Actueel 251 keer gelezen

Vierpolders/Oud-Beijerland - Tijdens het Happy Kids judotoernooi in Oud-Beijerland zijn afgelopen zaterdag 3 judoka's van sportstichting Je eigen Pad in de prijzen gevallen. Dit toernooi is speciaal voor beginnende judoka's om te oefenen voor de "echte" judowedstrijden.

De kinderen judoen de volle 2 minuten wedstrijdtijd. Op het einde van de wedstrijd overleggen de kinderen zelf wie de winnaar is van de partij. Komen ze er echter samen niet uit dan helpt de waarnemer (die bij de wedstrijd staat) om uit te leggen wie gewonnen heeft en waarom. de kinderen leren hierdoor ontzettend veel van de wedstrijdjes die best wel wat ingewikkelde regels hebben.

Felix Barbarowicz had een superdag want hij won alle 6 zijn wedstrijden. Samen met Sven en Danae behaalde hij de 20 punten die nodig zijn voor een bronzen medaille. Guusje en Mark hadden met 18 punten nog net niet genoeg om deze keer in de prijzen te vallen, maar bij het volgende Happy Kids judotoernooi zitten zij zeker bij de winnaars en mogen ook hun medaille en bijbehorend certificaat in ontvangst nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant