Afbeelding

Gemeenteraad Hellevoetsluis unaniem voor nieuwe koers sociaal domein Voorne

Actueel 344 keer gelezen

Hellevoetsluis - De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft unaniem ingestemd met een nieuwe integrale koers binnen het sociaal domein; 'Samen Krachtig!' Met deze aanpak wil Hellevoetsluis, samen met Brielle en Westvoorne, eraan bijdragen dat iedere inwoner zo gezond en gelukkig mogelijk is, zichzelf kan ontwikkelen en op basis van eigen mogelijkheden kan meedoen in de samenleving. De gemeenten op Voorne gaan hier in de komende vier jaar, samen met inwoners en de partners uit het werkveld, mee aan de slag.

De aanpak in 'Samen Krachtig' bestaat uit drie hoofdthema's; vergroten zelfredzaamheid van inwoners (eigen kracht), vergroten van onderlinge betrokkenheid bij inwoners en het bieden van passende zorg en ondersteuning aan inwoners die dat nodig hebben. Om deze doelen en ambities te realiseren, moeten de drie gemeenten onderling maar ook met inwoners en partners samenwerken. De eerste stappen zijn bij het ontwikkelen van deze koerst al gezet. Inwoners en partners zijn namelijk nauw betrokken geweest bij de bepaling van de koers. Dit maakt dat het een gezamenlijk plan is geworden.

Gemeenteraad positief over aanpak
De gemeenteraad heeft de nota op woensdagavond 22 mei 2019 tijdens de raadsvergadering behandeld. Raadsfracties VVD, CDA, D66 en PvdA gaven aan blij te zijn met de koers die is opgesteld. VVD, CDA en IBH hebben daarnaast ook aangegeven positief gestemd te zijn over de bijzonder goede samenwerking tussen de drie gemeenten op ambtelijk en bestuurlijk niveau. Ook werd het college gecomplimenteerd voor de wijze waarop inwoners en stakeholders zijn betrokken bij het bepalen van de koers. Hiermee is het een gezamenlijk plan van de drie gemeenten en haar inwoners geworden. De raadsfracties IBH en CDA hebben het college gevraagd rekening te houden met de communicatie over dit onderwerp. ,,Onze inwoners hebben behoefte aan duidelijke en heldere communicatie. Wij vragen het college om hier aandacht voor te hebben''.

Kritische noot
Oppositiepartij Groen Links heeft tijdens de raadsvergadering een kritische noot geleverd. De raadsfractie is van mening dat er in het plan nog onvoldoende rekening wordt gehouden met mantelzorgers en vrijwilligers. ,,Het plan valt of staat met de inzet van vrijwilligers en mantelzorger, dat baart ons zorgen. Het gaat hier om een doelgroep die onder andere vanwege de vergrijzing steeds kleiner wordt. Kunnen zij al deze taken daadwerkelijk uitvoeren? We hadden graag gezien dat de situatie van deze doelgroep eerst goed in beeld werd gebracht''.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant