Afbeelding

De gouden beker uit het Louvre

Actueel 261 keer gelezen

Brielle - Op donderdag 27 juni houdt historicus Sanne Hermans een lezing over de gouden beker die Cornelis de Witt in 1667 ten geschenke kreeg van de Staten van Holland voor zijn verdienste tijdens de Tocht naar Chatham. De beker is te zien in de tentoonstelling "De Gebroeders De Witt. Iconen van de Gouden Eeuw".

De lezing begint om 15.30 uur in de raadzaal van het museum/stadhuis, Markt 1 in Brielle. De lezing wordt afgesloten met een drankje en hapje. Voorafgaand aan de lezing is de tentoonstelling te bekijken.

Titel en inhoud van de lezing

Onder de titel "Een schitterend aandenken" vertelt Sanne Hermans over de levensloop van de "Gouden Kop": waar is het geweest en wat is er mee gedaan? En welke herinnering brengt het met zich mee:Cornelis de Witt als de held van 1667 of als de verrader van 1672?

Reserveren

Vanwege de verwachte belangstelling is reserveren noodzakelijk via info@historischmuseumdenbriel.nl

Storytrail

Naar aanleiding van de tentoonstelling heeft theatergezelschap Stadsavonturen een bloedstollende storytrail over de gebroeders De Witt in Brielle ontwikkeld. Deze theaterwandeling wordt dit jaar meerdere dagen in Brielle gepresenteerd. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-brielle

Tentoonstelling in Geervliet

Met de stichting Oud-Geervliet trekt het Historisch Museum Den Briel deze zomer samen op in de kennisoverdracht en de organisatie van publieksactiviteiten rondom de gebroeders De Witt. Van 22 juni t/m 14 september is in het historische stadhuis van Geervliet een tentoonstelling over Cornelis de Witt te zien.

Meer informatie www.historischmuseumdenbriel.nl; www.oudgeervliet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant