Afbeelding

Regenwater in binnenstad Brielle opgevangen in apart rioolstelsel

Actueel 509 keer gelezen

Brielle - Deze week is er gestart met de aanleg van een apart rioolstelsel voor het afvoeren van regenwater in de binnenstad van Brielle. Het 80 meter lange stelsel wordt aangelegd in de Kerkstraat en komt via de Coppelstockstraat uit in de Brielse haven. 

Momenteel is er nog sprake van een gemengd riool, waarbij hemelwater en het rioolwater naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie wordt afgevoerd. Met de aanleg van een tweede stelsel  wordt  het hemelwater straks rechtstreeks naar het oppervlaktewater gebracht. Dit heeft als voordeel dat de rioolwaterzuiveringsinstallatie minder wordt belast. 

Daarbij krijgt het rioolstelsel door de aanleg meer berging waardoor hevige regenbuien beter worden opgevangen. ,,Door het slim toepassen van deze techniek willen we in de toekomst overlast bij veel regenval tegengaan. We gaan het op verschillende punten in de binnenstad zo doen.", aldus wethouder Robert van der Kooi.

Verkeersomleiding
Voor de werkzaamheden is de rijbaan afgesloten en gelden er voor bepaalde stukken parkeerverboden. Dit is door middel van bebording aangegeven. Tevens zal de Vrouwenhoflaan voor een korte duur als 2-richtingsverkeer worden ingesteld. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind juli 2019 afgerond. Opvolgend wordt er gestart met de werkzaamheden in de Coppelstockstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant