Onder een heerlijk zonnetje en met vrolijke muziek werd de elektrische rolstoelfiets onthuld (Foto: Jos Uijtdehaage)
Onder een heerlijk zonnetje en met vrolijke muziek werd de elektrische rolstoelfiets onthuld (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

Een elektrische rolstoelfiets voor het Catharina Gasthuis

Actueel 344 keer gelezen

Brielle - Op donderdagmiddag 27 juni j.l. was het voor de bewoners van het Catharina Gasthuis eindelijk zover. In de vrolijk versierde binnentuin werd in aanwezigheid van de bewoners "De Verrassing" feestelijk onthuld.

Al de hele week werd druk gespeculeerd over wat deze verrassing zou kunnen zijn. Onder het genot van vruchtenbowl, in een heerlijk zonnetje en met vrolijke muziek werd de elektrische rolstoelfiets onthuld. Twee medewerksters reden met de fiets de tuin rond onder begeleiding van het toepasselijke lied: "Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel". Na gejoel en luid applaus van de bewoners meldden zich al veel gegadigden die graag eens een ritje willen maken. De middag werd afgesloten met een lekker ijsje.

Reden aanschaf rolstoelfiets
Bewoners willen graag meer naar buiten en vinden het leuk om verder te komen dan enkel in de binnentuin. Daarom is naar een passende oplossing gezocht. De bestaande duo-fiets is verouderd en niet elektrisch ondersteund. Daardoor en door de toenemende zorgzwaarte van bewoners is deze fiets nog maar door heel weinig bewoners te gebruiken. Na een proefperiode waarin bewoners zeer positief waren over de fiets is besloten de fiets aan te schaffen.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant