Afbeelding

Wensen van ondernemers voor de provincie Zuid-Holland

Regionaal 1 keer gelezen

Regio - De provincie moet ervoor zorgen dat de economische agenda van de Zuidvleugel van de Randstad zo snel mogelijk wordt geconcretiseerd in projecten. Die projecten moet zij samen met metropool Rotterdam-Den Haag, de Rijnlandse regio en Drechtsteden uitvoeren. De provincie kan zo zorgen voor de beste randvoorwaarden om succesvol te kunnen ondernemen, schrijft het bedrijfsleven in zijn wensenlijst voor de provinciale verkiezingen.  

Op 18 maart 2015 zijn de provinciale verkiezingen. De regionale werkgeversorganisatie VNO-NCW West heeft de wensen van haar achterban voor het provinciaal beleid in Zuid-Holland in kaart gebracht. Zo willen de werkgevers dat de provincie de greenports Westland-Oostland en Boskoop ondersteunt bij de ontwikkeling van duurzame energievoorzieningen, zorgt voor een gezamenlijke regiobranding in het buitenland, de financiële bijdrage aan de ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter verdubbelt en een sneltramverbinding naar Rotterdam-The Hague Airport aanlegt. In de bijlage staan alle wensen op een rij. Ze vormen de basis voor de concrete projecten van de economische agenda van de Zuidvleugel. Aangezien Zuid-Holland in vergelijking met andere provincies slechter presteert op het gebied van economische groei, werkgelegenheid en innovatie wil VNO-NCW West dat haast gemaakt wordt met de uitvoering van die projecten. De provincie moet de regie hierin nemen. 

Digitaal debat
In aanloop naar de provinciale verkiezingen is VNO-NCW West een groot digitaal debat gestart tussen ondernemers en politici. Sinds 28 januari kun je op www.vno-ncwwest.nl blogs lezen van lijsttrekkers, bestuursvoorzitters en ondernemers over uiteenlopende provinciale onderwerpen die er voor het bedrijfsleven toe doen. Onder deze blogs is er ruimte om een reactie te geven. De discussie wordt ook gevoerd op Twitter (#pzh en #VNO) en LinkedIn. 

Uit de krant