Foto: René Koster
Foto: René Koster

Doneer tien minuten aan de boswachter

Regionaal 167 keer gelezen

Regio - Denk mee over een nog betere beleving van de Vlaardingse Vlietlanden en de aangelegen Aalkeetbuitenpolder. Het is zoals iedere zomer weer druk met bootjes en wandelaars. Ook zijn er vele mensen met verrekijkers in de hoop bijzondere vogels te spotten.

De boswachters van Natuurmonumenten werken hard om deze natuurgebieden mooi en beleefbaar te houden. 'En we willen dat mensen van al deze prachtige natuur kunnen blijven genieten', aldus boswachter Juriaan van Leeuwen van Natuurmonumenten. 'Daarom hebben we een enquête opgesteld om erachter te komen wat de bezoeker wil'. 

Muizen en vogels
Natuurmonumenten beheert deze gebieden onder andere met het doel om bijzondere planten en dieren een kans te geven. "En tegelijkertijd willen we dat mensen kunnen genieten van deze natuur", aldus van Leeuwen. De dieren, planten, maar zeker ook het prachtige open en groene landschap is voor veel mensen een reden om te komen recreëren. Vele wandelaars en fietsers, al dan niet natuurliefhebbers, bezoeken in deze natuurgebieden vlakbij de stad.

Enquête
De boswachters van Natuurmonumenten willen graag weten wat deze recreanten van de gebieden Vlietlanden en Aalkeetbuitenpolder vinden. Moeten er meer wandelroutes komen en/of meer bankjes? Is er voldoende parkeergelegenheid of kom je op de fiets? Je kunt de boswachters helpen door 10 minuten van je tijd te doneren aan Natuurmonumenten en de enquête in te vullen. De enquête is hier online in te vullen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant