Bart Voskamp won de koers bij de Prominenten.
Bart Voskamp won de koers bij de Prominenten. Foto: Petra Stedehouder

Bart Voskamp bij selecte groep prominente winnaars

Sport 372 keer gelezen

Oostvoorne - In 2006 won hij de Prominentenkoers achter de derny's in de Profwielerronde van Oostvoorne al eens en afgelopen donderdag schreef Bart Voskamp de dernykoers opnieuw op zijn naam.

Daarmee voegde de voormalige profwielrenner, die in 2002 ook al eens de profkoers in de Ronde won, zich bij een selecte groep van meervoudige winnaars in de Prominentenkoers. Na Erik Hulzebosch (1996 en 1997), Rintje Ritsma (1999 en 2008) en Steven Rooks (2001 en 2011) is Voskamp de vierde prominent die de koers twee keer heeft gewonnen.

Felle strijd
Voskamp moest vor zijn tweede zege een felle strijd uitvechten met Maarten den Bakker die er ook op leek gebrand om meervoudig winnaar van de Prominentenkoers te worden. Voskamp drukte in een adembenemende ontknoping zijn wiel echter net wat eerder over de streef van start en finish dan Den Bakker.

Record
Met elf prominenten, voor aanvang van de koers stuk voor stuk voorgesteld aan het publiek, telde de Prominentenkoers een recordaantal bekende deelnemers. Logisch dat de concurrenten, liefhebbers uit de regio, dit keer voor het eerst geen podiumplaats wisten te bemachtigen. Voormalig juniorenwereldkampioen op de baan, Michael Vingerling, werd derde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant