Chantal Blaak maakte haar favorietenrol in de vrouwenkoers waar. (Foto: Petra Stedehouder).
Chantal Blaak maakte haar favorietenrol in de vrouwenkoers waar. (Foto: Petra Stedehouder). Foto: Petra Stedehouder

Chantal Blaak komt ziet en zegeviert in Oostvoorne

Sport 123 keer gelezen

Oostvoorne - Ze kwam, ze zag en ze won de dameskoers in de 39ste Profwielerronde van Oostvoorne, Chantal Blaak.

Blaak kreeg de de zege in de koers over 65 km niet cadeau, want in Julia Soek had de in Zuidland geboren en getogen en in Berkel en Rodenrijs woonachtige Blaak een concurrent die tot en met de laatste ronde op het vinkentouw bleef voor de winst.

Inhaalrace
Blaak en Soek waren halverwege de koers ontsnapt uit het peloton, maar de twee vluchters gingen in de slotronden meer en meer naar elkaar kijken, waardoor de inhaalrace van de achtervolgers nog bijna slaagde. 'Het werd inderdaad nog even spannend,' blikte Blaak na haar zege terug op de ontknoping. 'Julia en ik keken naar elkaar wie het initiatief zou nemen en ondertussen kwam het peloton steeds dichterbij. Dus het was ook nog eens over onze schouder kijken. Maar voor mij is het uiteindelijk goed uitgepakt.'

Dopingcontrole
Ook in een criterium kunnen de renners verwachten dat ze worden gecontroleerd op het gebruik van doping. Want na afloop van de dameskoers moesten winnares Blaak, nummer drie Floortje Mackaij en twee uit het peloton geplukte rensters, Kylie Waterreus en Jeanne Korevaar zich melden bij de in rode hesjes met het opschrift 'dopingautoriteit' gehulde controleteam.

Uit de krant