De ploeg van Red Star was de snelste in de ploegentijdrit.
De ploeg van Red Star was de snelste in de ploegentijdrit. Foto: Petra Stedehouder

Redstar de snelste ploeg, Edward Sol wint sportklasse

Sport 289 keer gelezen

Oostvoorne - Redstar won de ploegentijdrit in de profronde van Oostvoorne. Spijkenisser Edward Sol was de snelste renner in de Sportklasse/Basisleden-koers.

Met een tijd van 6.27 vlogen Jan de Roon, Dominique van Pelt en Patrick van de Kaaij naar de zege in de ploegentijdrit over drie ronden. Het drietal liet daarmee het team van Hartwig Instruments (Pieter van de Jagt, Morris Gelderland en Peter van Uden) dat 12 seconden meer nodig had, achter zich.

Tweede
Het ging allemaal om de tijd van de man die als tweede in de ploeg de finish passeerde. Reden voor bij voorbeeld Peter Gelderland, die op het laatste moment als stand in fungeerde in de ploeg van Some Time voor de door rugproblemen gevelde Concetta Picherie om het al na een ronde voor gezien te houden. 'We hebben aan twee man genoeg,' lachte Gelderland.

Solo
Met medevluchter Arne Jacobs al vroegtijdig ontsnapt uit het peloton, soleerde Spijkenisser Edward Sol in de slotronde van de 50 kilometer lange Sportklasse/Basisleden-koers naar de zege.

Uitslagen
sportklasse/basisleden: 1. Edward Sol (Spijkenisse), 2. Arne Jacobs (Maastricht), 3. Leon Brouwer (Rotterdam); ploegentijdrit: 1. Redstar 6.27, 2. Hartwig Instruments 6.39, 3. Gemeente Westvoorne 6.41.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant