Mike Teunissen schreef de 39ste profkoers van Oostvoorne op zijn naam.
Mike Teunissen schreef de 39ste profkoers van Oostvoorne op zijn naam.

Mike Teunissen wint de 39ste profkoers in Oostvoorne

Sport 345 keer gelezen

Oostvoorne - Op Dylan Groenewegen na, is Mike Teunissen de snelste sprinter van de Jumbo -Visma ploeg. Het was dan ook geen verrassing dat Teunissen afgelopen donderdag de profkoers in de 39 Ronde van Oostvoorne won.

Niet voor niets is Teunissen de leider van de sprinttrein van Jumbo-Visma, die kanon Groenewegen tijdens de recente Tour de France steeds in stelling moest brengen.

Geel
In de eerste etappe maakte Teunissen de door zijn ploeg ingezette sprint maar direct winnend af toen kopman Groenewegen al in een vroeg stadium uitgerangeerd raakte. De meesterknecht en kamergenoot van Groenewegen kwam reed daardoor op de tweede dag tijdens de ploegentijdrit in het geel en dat leiderstricot droeg Teunissen ook nog op dag drie omdat Jumbo-Visma de ploegentijdrit won.

Alleen
In de profkoers in Oostvoorne had Teunissen niet veel steun, want alleen Thomas Leezer was een ploegmaat. Maar dat weerhield de op een na snelste sprinter van Jumbo-Visma er niet van om na twee uur en 80 klimoter koersen zijn wiel als eerste over de finishlijn aan de Oostvoornse Burgemeester Letteweg te drukken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant