Isjandro de los Santos (midden)  prolongeerde zijn titel 'bokskampioen van Zuid-Nederland' in Breda.
Isjandro de los Santos (midden) prolongeerde zijn titel 'bokskampioen van Zuid-Nederland' in Breda.

Isjandro de los Santos weer beste van Zuid-Nederland

Sport 527 keer gelezen

Breda - Afgelopen zaterdag werd bokser Isjandro de los Santos van de Zwartewaalse boksschool Godschalk opnieuw kampioen van Zuid-Nederland.

In de finale versloeg De los Santos Ernst Bastemeijer, een tegenstander die hij al eerder nipt had verslagen.

Halve finale
Om finalist te worden had De los Santos een week eerder al in de sportzaal van boksschool De Bredase Ring in Breda in de halve finale af moeten rekenen met de sterke Gregory Koeiman. Na een gelijkopgaande eerste ronde bezorgde Isjandro Koeiman in de tweede ronde twee keer acht tellen rust, waarop diens trainer besloot om de handdoek te gooien, ter bescherming van zijn pupil.

Rechtse directe
Ook in de finale tegen Ernst Bastemeijer zorgde een rechtse directe van Isjandro de los Santos er in de tweede ronde voor dat zijn tegenstander acht tellen rust kreeg. Dat was een belangrijk voordeel omdat de eerste ronde volkomen gelijk op was gegaan. In de laatste loodzware ronde liet Isjandro zien dat al het trainen niet voor niets is geweest. Door een duidelijk betere conditie won hij ook deze ronde en daarmee de partij. Het is een mooie stap naar het NK, waar Isjandro met zijn trainers Ron en Marvin Godschalk de komende maanden naar toe gaat werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant