Afbeelding
Foto: PR

Laatste nieuws Spijkenisse SPARK marathon

Sport 472 keer gelezen

Spijkenisse - Topatleten hebben zich tot nu toe op de hele marathon nog niet gemeld. Op de halve marathon behoort Nixon Fernandes uit Poortugaal bij de heren tot de kanshebbers, hij wordt in staat geacht deze afstand royaal onder de 1:10 te lopen. Op 3 november jl. won hij de halve marathon tijdens de Drechtstedenloop in Dordrecht in 1:08:12. Bij de dames lijkt de Poolse Diana Golek uit Lubliniec een kanshebster, zij kan 1:24:00 lopen. Op de marathon bij de dames is Monica Sanderse uit Vlissingen één van de favorieten; zij won op 13 april jl. de Marathon in Zeeuws-Vlaanderen in 2:59:21.

Bij de hele marathon voor de heren heeft Said Ouguerd uit Casablanca ingeschreven, hij kan 2:26 00 lopen. Tweede kanshebber is David Bouman van PAC; hij liep op 7 april de Rotterdam Marathon in 2:32:24. Op de 5 en 10 km zijn geen favorieten te noemen; op deze afstanden zijn er altijd relatief veel na-inschrijvers. Veel lopers op deze afstanden nemen vaak kort van te voren het besluit om aan een wedstrijd deel te nemen. Het totaal aantal inschrijvingen ligt rond de 1200; de deelnemers komen uit 18 verschillende landen. Onze zuiderburen de Belgen scoren weer het hoogst. Zie voor nadere informatie en het laatste nieuws www.spijkenissemarathon.nl

Voorinschrijven is nog mogelijk t/m 13 december a.s. Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag, 15 december a.s., vanaf 8.15 uur in Sporthal Olympia aan de Plaatweg in Spijkenisse.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant