Afbeelding
Archieffoto: Peter de Jong.

Zwartewaal kan beker-nederlaag niet voorkomen

Sport 113 keer gelezen

Rotterdam – Zwartewaal slaagde er afgelopen zaterdag in de eerste wedstrijd in poule 40 van het bekertoernooi bij de voetbalamateurs van district West II niet in om SDV te verslaan. De Rotterdamse thuisclub won nipt met 2-1.

‘Een onnodige nederlaag in een wedstrijd waarin het bepaald niet mee zat voor ons', concludeerde de nieuw aan de Zwartewaalse Sluisweg neergestreken trainer Dave de Jong na afloop.

Praatkaart
De rode kaart die Zwartewaalspeler Rydell Apostel al na een half uur spelen kreeg voorgeschoteld, werkte ook niet mee aan de winstplannen van Zwartewaal. ‘Rydell kreeg een praatkaart’, zegt De Jong. ‘Op dat moment stonden we met 0-1 voor door een goal van Joël Kroon. En we hadden ook volop kansen. Ook toen we met tien man stonden, bleven we de betere ploeg. Joël kwam nog een keer alleen voor de keeper en Rowan Heijst had een paar goede scoringskansen.’

Kantelen
In de tweede helft slaagde de aandringende thuisploeg erin om het duel tegen de vermoeid rakende Zwartewaalse minderheid te kantelen. Na de gelijkmaker werd het vechten om een nederlaag te voorkomen. Dat lukte uiteindelijk net niet. Zaterdag vervolgt Zwartewaal het bekertoernooi met een thuisduel tegen Egelantier Boys.

Uit de krant