Pim Groen, (v.l.n.r.) presteerden goed op het NK voor C-junioren.
Pim Groen, (v.l.n.r.) presteerden goed op het NK voor C-junioren.

Dafne Schippers inspireert Brielse atleten voor jeugd-NK

Sport 404 keer gelezen

Amsterdam - De verbluffende sprintprestaties van Dafne Schippers in Beijing inspireerden de drie atleten van Voorne Atletiek die afgelopen weekeinde in Amsterdam deelnamen aan de Nedrrlandse kampioenschappen voor C-junioren tot goede prestaties.

Pim Groen
Pim Groen deed mee aan de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Bij het kogelstoten drong hij door tot de finales waarin hij heel netjes zesde werd in een nieuw clubrecord van 13, 17 meter.

Lars Adriaanse
Lars Adriaanse drong als jongste deelnemer van het veld door tot de halve finales op de 100 meter sprint en de 100 meter horden. Zijn speer wierp hij ruim 40 meter ver. Bij het verspringen kwam hij knap tot een afstand van 5.67 meter, ruim genoeg voor een finaleplaats, waarin hij uiteindelijk verdienstelijk als achste eindigde.

Kirsten van Santen
Kirsten van Santen liep een nette 1500 meter in 5.38.08, waarmee ze zesde in haar serie werd.
Tot slot zegevierde Nicole Etman, voormalig lid van Voorne Atletiek, maar nu trainend bij atletiekverenging PAC uit Rotterdam bij het hoogspringen. Met een sprong van 1.73 m mag zij zich wederom de beste van Nederland noemen! Op de 80 meter horden wist ze door te dringen tot de finales, waarin zij zevende werd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant