Maikel Straatman redde de eer voor Vierpolders in de verloren uitbeurt bij Pernis. Archieffoto: Wil van Balen

Vierpolders onderuit, punten voor Rockanje en Zwartewaal

Sport 334 keer gelezen

Pernis/Zwartewaal/Rockanje - Vierpolders maakte een slechte beurt bij degradatiekandidaat Pernis: 2-1. Rockanje won met 1-0 van Herkingen '55 en Zwartewaal speelde gelijk tegen Melissant: 1-1.

Vierpolders deed zich op bezoek bij Pernis zelf de das om met een eerste helft die volgens trainer Paul Bestebreur de slechtste was die zijn ploeg deze competitie tot dusver heeft gespeeld.

Opgepakt
'Na rust hebben we het wel goed opgepakt,' aldus Bestebreur, 'maar toen had Pernis al gescoord en liepen wij door een rode kaart voor Jelle Troost met tien man. Maikel Straatman schoot ons nog naast Pernis, maar in de slotfase scoorden ze toch nog toe toen er een bal goed viel voor ze. Hiermee hebben we onszelf zeker geen goede dienst bewezen. Pernis is na Piershil de zwakste ploeg uit de afdeling, hè.'

Matchwinnaar
Met zijn goal werd topscorer Sven Groenenboom matchwinnaar voor Rockanje in de thuiswedstrijd tegen Herkingen '55.

Voorsprong
Zwartewaal kwam aan de eigen Sluisweg tegen Melissant ook op voorsprong door een goal van Ramon de La Haye, maar de bezoekers scoorden nog voor rust tegen en verdedigden het punt na rust met succes: 1-1.