Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Afsluitingen Botlekbrug in maart

Verkeer 316 keer gelezen

In verband met werkzaamheden aan de spoorverbinding is de Botlekbrug (A15) in maart 15 nachten afgesloten, telkens van 22.00 tot 05.00 uur.

De werkzaamheden worden gecombineerd met het reguliere onderhoud om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Werkzaamheden
Vanwege de werkzaamheden staat steeds een van de brugdekken omhoog waardoor de brug voor het wegverkeer niet beschikbaar is.

Afsluitingen
Van maandag 2 maart tot en met zaterdag 21 maart is de Botlekbrug telkens van maandag tot vrijdag afgesloten voor zowel (vracht)auto's als (brom)fietsers en voetgangers. De afsluitingen zijn telkens van 22.00 tot 05.00 uur. In de weekenden is de brug vanaf zaterdagochtend 05.00 uur weer beschikbaar.

Omleidingen
De omleiding voor het doorgaande wegverkeer is via de Botlektunnel.

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Spijkenisserbrug en Hartelbrug. De extra reistijd bedraagt 15 tot 20 minuten. De omleiding wordt met gele borden aangegeven en op www.rws.nl/Botlekbrug staat een factsheet met de omleidingsroute.

Vervoer van gevaarlijke stoffen van de Maasvlakte naar Rotterdam (en omgekeerd) dat niet door de Botlektunnel mag, wordt omgeleid via de 'Eilandroute'. Op deze route is echter ook de Wantijbrug in de N3 afgesloten waardoor de omleiding langer wordt. Op N3.werkzaamheden.nl staat een factsheet met de totale omleiding voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Altijd op de hoogte met gratis sms-service Rijkswaterstaat
Door BBRUG AAN te sms'en naar 3669 kunt u zich aanmelden voor de gratis sms-service zodat u direct op de hoogte bent van (langdurige) afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas en indien mogelijk u reis kunt aanpassen of uitstellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant