Nieuws uit de bibliotheek

Brielle/Rockanje - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

Creacafé
Ben je graag creatief bezig? Kom dan eens langs bij het creacafé in de bibliotheek! Hier kun je anderen ontmoeten en kennis maken met verschillende hobbyvormen. Bijvoorbeeld breien, haken, borduren, quilten, tekenen, kleuren of kaarten maken. Schuif je ook aan? Het eerste kopje koffie of thee is van ons! Bibliotheek Rockanje | vrijdag 1 februari | tijd 10.00-12.00 | toegang gratis

KoffiePLUS "Met kamelen door de Woestijn"
Ontmoet elkaar en laat je, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, inspireren tijdens de KoffiePLUS-middag van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in de Infirmerie, Brielle. Woensdag 6 februari geeft Nelleke van Nieuwenhuijzen de lezing "Met kamelen door de woestijn". Aan de hand van schitterende foto's laat Nelleke van Nieuwenhuijzen de oneindige schoonheid van de woestijn zien. Nelleke reist al enkele jaren met een kameel, te voet en met een 4-WD door de Westelijke woestijn, de Sinaïwoestijn in Egypte en de prachtige zandvlaktes in Zuid-Algerije.

"De woestijn is meer dan een immense zandvlakte, wat je daar voelt is niet uit te leggen, dit is niet in woorden te vatten. In de woestijn ben je één met de natuur, je ontdekt hoe weinig je nodig hebt, slapen onder een overweldigende sterrenhemel, lopen in het zand, de ruimte, de ongelofelijke stilte, het niets, het alles, dit intense gevoel toelaten in je hart. Beleef een fascinerende reis door desolate landschappen, verborgen valleien, oases, torenhoge granietwanden, de eenvoud en het bijzondere leven van rondtrekkende nomaden.

De Infirmerie, Brielle | Woensdag 6 februari | tijd 14.00 – 16.00 uur | toegang € 5,- / € 3,- bibliotheekleden

Swingende zinnen
Donderdag 7 februari belooft een ware literaire avond te worden, vol met swingende zinnen!

In Swingende Zinnen, een samenwerking tussen Boekhandel Hoofdstuk Eén, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en BREStheater, bewijzen schrijvers en muzikanten dat het één het ander versterkt. Twee jonge schrijvers en twee singer-songwriters. Twee disciplines die samenkomen in het theater, in Swingende Zinnen. De muziek komt van Flip Noorman en Kiki Schippers, de woorden van Alex Boogers en Ozcan Akyol, ook bekend als Eus. Verhalen die als muziek in je oren klinken en muziek met een goed verhaal. Flip Noorman en Kiki Schippers zijn bekend van o.a. het Singer songwriters collectief "Het Nieuwe Lied".

Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES | donderdag 7 februari | tijd 20.00 – 22.00 uur | toegang € 17,50