Balans Training

Oostvoorne - In de Meander start maandag 18 februari om 16.00 uur de Balans Training, inclusief veilig leren vallen.

In deze 6 weekse cursus wordt aandacht besteed aan vergroten van balans/evenwicht, coördinatie, vergroten spierkracht en reactievermogen en voor als het nodig is, veilig leren vallen. Deze cursus wordt geleid door 2 gediplomeerde leerkrachten met jarenlange ervaring in het aanbieden van deze cursus. De cursus is bedoeld voor mensen die willen werken aan hun eigen balans en veilig willen leren vallen. Hoe jonger aangeleerd hoe langer en meer voordeel van deze cursus. Ook staat de cursus open voor ouderen die al wel (vaker) gevallen zijn. Door differentiatie in de cursus kan een ieder werken aan zijn of haar doel.

Aanmelden of meer info? astrid@jeeigenpad.nl 06 11025353.

VU Filmhuis

Oostvoorne - Op donderdag 21 februari vertoont het VU Filmhuis de film Manchester by the Sea. Lee Chandler gaat terug naar zijn geboorteplaats Manchester by the Sea waar hij in het testament van zijn overleden broer is aangewezen als voogd over zijn zestienjarige zoon Patrick. Dat lijkt voor Lee een onmogelijke taak. Is hij werkelijk de aangewezen persoon om deze jongen, die niet de gemakkelijkste is, in huis te nemen? Onder druk van de notaris woont Patrick tijdelijk bij Lee en wonderwel klikt het best goed tussen die twee. Maar de verantwoordelijkheid die Lee voelt voor zijn puberneef blijft zwaar op hem drukken. Door zijn hoofd flitsen nog steeds de beelden van een dramatische gebeurtenis van jaren geleden, die hij moeilijk, misschien wel nooit, kwijt kan raken. Hoe zal hij ooit goed voor een ander kunnen zorgen? Dit aangrijpende drama over rouwverwerking, familieverbanden, schuld en verlossing kreeg in 2017 de publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam.

De film begint om 20:15 uur in de Grote zaal van cultureel centrum De Man. Toegangsprijs € 8,00 voor leden en € 10,00 voor niet-leden.

Lezing over vlinders

Rockanje - Op woensdag 20 februari 2019, om 20:30 - 22.00 uur, organiseert de KNNV afdeling Voorne een lezing over het behoud en herstel van vlinders en libellen. Locatie: Bezoekerscentrum Tenellaplas, Duinstraat 12a, Rockanje. Opgeven is niet nodig en de entree is gratis.