Mantelzorgsalon en informatie over rouw

Brielle - Welzijn Ouderen organiseert voor mantelzorgers in de gemeente Brielle de mantelzorgsalon op woensdag 20 februari 2019 a.s. van 13.30 – 15.30 uur in de Infirmerie.

Deze middag wordt de lezing 'Meer Energie & Vitaliteit door Voeding 'door Frieda Hartman gegeven. Als mantelzorger is het van belang voldoende energie en vitaliteit te behouden. De vaak zowel fysieke als mentale belasting vragen veel voedingsstoffen die van belang zijn voor een goede gezondheid. Gezonde voeding met de juiste voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, gezonde vetzuren, enzymen zijn bepalend voor meer vitaliteit en energie. De toegang is gratis. U bent van harte welkom!

Informatieochtend over rouw
Welzijn Ouderen organiseert op dinsdagochtend 19 februari 2019 van 10.30 – 12.00 uur een informatieochtend over rouw in de Infirmerie: 'Met elkaar de balans opmaken', door Annette Hartlief (rouwbegeleidster) en Wilma Honee (verpleegkundige).

Wanneer je als mantelzorger je naaste hebt ondersteund bij zijn/haar ziekte dan wordt er veel van je gevraagd. Als je naaste komt te overlijden, sta je er ineens alleen voor. Aan de ene kant kan het een opluchting zijn omdat de zorg stopt, aan de andere kant is het gemis erg groot. Hoe pak je na zo'n intensieve periode de draad van het leven weer op? Hoe ga je om met dit verlies? Tijdens deze informatieochtend zullen ze in het kort uitleggen wat rouwen inhoud.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen, telefoon 728281 of via de email m.vanderlugt@catharinastichting.nl. U vindt de Infirmerie in de Rozemarijnstraat 42.