Foto: Marion Meyer-Branderhorst
Foto: Marion Meyer-Branderhorst Foto: marion meyer-branderhorst

Agora Club 8 Voorne Putten organiseert benefietconcert

Hellevoetsluis - Zondag 10 februari was het gezellig druk in de Kerk aan de Ring. Serviceclub Agora Club 8 Voorne Putten en omstreken organiseerde een benefietconcert voor de Alzheimerstichting .

Michelle Moene, secreataris van Agora Club 8 vertelt dat de afdeling Voorne Putten pas 2 jaar bestaat. "Wij komen maandelijks bijeen en ieder jaar proberen wij door activiteiten een goed doel te ondersteunen. In 2019 is dat Alzheimer Nederland en naast de het concert van vandaag zullen wij in 2019 nog een activiteit opstarten."

Het vocaal ensemble De Koornuiten, met op piano Gerben Lodder, opende het concert met een aantal leuke liederen waarop veel respons kwam. Het lied Paradiso van Anneke Grönloh was de afsluiter en werd door alle aanwezigen meegezonden. Sjaak Kweekel vertelde over de activiteiten in het kader van samendementievriendelijk.nl "Er bestaat op Voorne Putten een samenwerkingsverband tussen gemeenten, welzijnsorganisaties en zorgaanbieders en er zijn al goede stappen gemaakt op het gebied van het omgaan met dementerenden en deze mensen zo goed als mogelijk te begeleiden in de maatschappij". "Pamperen is het eerste wat in je opkomt, maar iemand met dementie zo veel als mogelijk deel te laten uitmaken van de maatschappij is een nog veel betere manier van hulp". Sjaak wijst op de mooie resultaten van de wandelgroep in Westvoorne waaraan ook mantelzorgers deelnemen. "Wij zijn druk bezig om ook in andere plaatsen soortgelijke wandelgroepen op te richten, want dit concept werpt zijn vruchten zichtbaar af".

Singer en songwriter Ella East (Sietske Oosterhuis), bekend van de Voice of Holland, verzorgde daarna een optreden. Zij heeft ondanks haar jonge leeftijd al ervaring met Alzheimer en vertelt erover hoe fijn het is om met haar pianolerares door haar muziek weer even in gesprek te komen, terwijl praten in het dagelijkse bestaan steeds moeizamer lukt. Ook bij haar dementerende oma merkt ze dat muziek haar blij maakt en in het algemeen verbindt muziek natuurlijk de mensen. Sietske heeft een betoverende stem en deze kwam bijzonder goed uit in deze kerk.

De Koornuiten en Ella East traden belangeloos op. Een groot aantal sponsoren heeft ervoor gezorgd dat de opbrengst van de entreekaarten geheel naar de Alzheimerstichting kan gaan.De opbrengst van deze ochtend is ongeveer 1.500 euro en Agira Club 8 zal later dit jaar nog een evenement organiseren ten gunste van Alzheimer Nederland.

De vestiging Voorne Putten bestaat sinds 2017 en heeft in haar korte bestaan al diverse serviceprojecten gedaan en goede doelen gesteund, zoals Eyes for the World, het Agathahuis in Oostvoorne, het Hospice De Waterlelie in Spijkenisse, Moeders van Oostvoorne en de Voedselbank in Hellevoetsluis. Op dit moment zijn 16 enthousiaste dames lid van de serviceclub.

Agora Club 8 Voorne Putten en omstreken heeft voor het jaar 2019 de Alzheimerstichting tot goed doel gekozen. Meer informatie op https://agoraclubnederland.nl

Naast dit concert zullen ze in 2019 nog een activiteit opstarten