Het levenswerk van Harold Robles (linksonder) gaat door
Het levenswerk van Harold Robles (linksonder) gaat door

De eerste cheque van Harold’s wijnen

Westvoorne - Op 8 juli werd aan de bekende fotografe en Ambassadrice van de Stichting Vrienden van de Health Promoters Patricia Steur een éérste cheque van € 1500,= overhandigd door Damiano D’Alba van African Wines.

Het gaat om een deel van de opbrengst van de verkoop van de Harold's Cape Knight wijnserie. Dit is een speciale serie wijnen ter ere van Harold Robles, die zich al jaren inzet voor de Stichting Vrienden van de Health Promoters. In overleg met Damiano D’Alba van African Wines werd deze Harold’s Cape Knight wijnserie gemaakt door de bestuursvoorzitter van de moederorganisatie Health Promotion South Africa Trust, de Zuid-Afrikaanse Malmsey Rangaka. Met een score van 8 plus bij de belangrijke wijnkenners smaakt de wijn naar meer!

“Deze cheque is slechts een eerste aanzet”, aldus Damiano D’Alba. “Hiermee bevestigen ons commitment aan HPSA en blijven we ze steunen door de Harold’s wijnen. Harold was, ondanks gezondheidsproblemen, aanwezig. Hij toonde zich zeer verheugd met deze intentieverklaring, gekoppeld aan de cheque. “Deze speciale wijn ten bate van de Stichting van de Vrienden van de Health Promoters gaat zeker helpen om ons werk nog bekender te maken en we zijn bijzonder blij met de bevestiging van African Wines om ons te blijven steunen de komende jaren!”

Het levenswerk van Harold Robles gaat door
Tijdens deze avond vertelde Harold over zijn ziekte en hoe de toekomst er uitziet. “Mijn levenswerk wordt verder voortgezet”. Achter deze organisatie staat nu een stevig bestuur in Nederland én de grote organisatie Mothers2mothers voor de fundraising. Penningmeester Leo Winkelhorst, voorzitter Jisk Nijdam en bestuurslid Wouter Bakker gaan taken overnemen van Harold. Er zal ook nog iemand volledig worden ingezet op fundraising. Daarnaast zal Regina Eggink (coördinator HP Nederland) het eerste aanspreekpunt zijn en ondersteunen met marketing en communicatie. Regina zal de focus leggen op jaarlijkse Golf4Health dag; een succesvol evenement dat Harold en Regina samen zijn gestart met behulp van BN-ers en een groep vrijwilligers. Ook BN-ers als Lou Prince, Klaas Wilting, Mariska van Kolck en Olga Commandeur hebben toegezegd de handen in één te slaan. African Wines heeft te kennen gegeven de organisatie te blijven steunen en ter ere van Harold een benefietavond te willen organiseren op vrijdagavond 2 oktober a.s.. “Een prachtig eerbetoon aan Harold die zich zo inzet voor onze organisatie, zelfs nog als je zo ziek bent. Ik ben in de townships geweest samen met Harold en heb het mogen ervaren; ik ben enorm trots op hem!”, aldus voorzitter Jisk Nijdam.