Foto: Carry Maria klein Gunnewiek
Foto: Carry Maria klein Gunnewiek Foto: Carry Maria klein Gunnewiek

Briels talent in De Tuin van 2020!

Brielle - Het zaterdagavondconcert van Typhoon tijdens het laatste weekend van De Tuin van 2020 was net einde, toen even erna voor een verrast publiek een spectaculaire toegift werd gegeven door het 'Maerlant Collective', een groep Brielse vrienden met als grote passie: muziek maken.

Tijn: 'Doordat Randall/O-dog, tijdens de show van zijn broertje Typhoon, een Spoken Word ging doen, zei hij wat van de stad Brielle te willen zien. Ik vond het een superleuk idee en heb hem gelijk naar allerlei plekken meegenomen. Zo heeft O-dog de nachtelijke escapades van Brielle mogen ervaren en dit vervolgens in zijn Spoken Word verwerkt.' 'Daarna heeft de rest van de groep kennis met hem gemaakt en zijn er ideeën ontstaan, waaronder onze deelname aan het programma van de eindshow van De Tuin. Hier waren we natuurlijk dolenthousiast over', voegt Jordi eraan toe.

Het collectief van Jordi, Tijn, Mees, Barry en Daniëla is hiermee vliegend van start gegaan. Mees: 'Het idee voor het Maerlant Collective is ontstaan in het voormalige Maerlant College op de Jan Matthijssenlaan. In de toekomst willen wij workshops geven en een eigen platenlabel starten. Dankzij hulp van vrienden huisgenoten en familie zijn we al aardig op weg.’ ‘Maar voor nu focussen wij ons op het volgende album "Nachtelijke Escapades" en natuurlijk op het nagenieten van dit supermooie moment op De Tuin van 2020!', vult Daniëla enthousiast aan.