De gemeenschappelijke huiskamer
De gemeenschappelijke huiskamer

Verhuizing Welzijn Ouderen naar Prinsenkwartier

Brielle - Het zal u vast niet ontgaan zijn. Op donderdag 27 augustus is Welzijn Ouderen overgegaan van de Infirmerie naar het Prinsenkwartier. Gelukkig is het allemaal heel soepel verlopen. Team Welzijn Ouderen staat weer voor u klaar!

Zoals met alle grote veranderingen is het altijd spannend hoe het uitpakt. Al in de eerste weken van de in gebruik name bleek het overgrote deel van de gebruikers heel positief. Het gebouw heeft de beschikking over een Grand Café, een activiteitenruimte, een beweegruimte en een ruim kantoor. Welzijn Ouderen heeft hierdoor meer armslag waardoor verschillende activiteiten gelijktijdig kunnen plaatsvinden. Door kleurgebruik en toepassing van foto’s van bekende plaatsen in Brielle is het in het Prinsenkwartier een feest der herkenning. Alles is mooi op elkaar afgestemd, waardoor het geheel een rustige sfeer uitademt. In deze tijden van corona, is het goed om te weten dat het ventilatie systeem optimaal werkt. Nagenoeg alle activiteiten zijn van start gegaan. Voor de vrijwilligers en de medewerkers is het een tijd van flink aanpakken geweest. Nu begint de rust langzaam terug te keren. Het is de vraag of en natuurlijk hun hoop dat alles doorgang kan vinden.

Sinds een maand wonen ook de bewoners van het Gasthuis in het Prinsenkwartier. Hiermee is een grote logistieke operatie voltooid en een langdurige wens van Catharina in vervulling gegaan: welzijn en zorg goed op elkaar afgestemd en dicht bij elkaar.