Irene Wiersma en Wim Dingemans zijn groen-vrijwilligers in hart en nieren
Irene Wiersma en Wim Dingemans zijn groen-vrijwilligers in hart en nieren Martin van Gurp

Ommeloop schoon en in het groen

Brielle - Prettig wonen wordt voor een deel bepaald door de woning zelf. Dat staat buiten kijf. Maar er is meer voor nodig om het naar je zin te hebben. Voor Irene Wiersma en Wim Dingemans, die aan de Ommeloop wonen, geldt dat ook.

Zij hebben als vrijwilligers de taak op zich genomen te zorgen voor de stroken groen tussen de verschillende complexdelen van de Ommeloop. Door het jaar heen zie je ze, met hulp van nog anderen, schoffelen, bloembollen poten, de geraniums buiten zetten, als het nodig is de planten en het gras water geven en nog veel meer. Ook zorgen zij er voor dat het plateau achter de gezamenlijke recreatieruimte er piekfijn uit ziet. Het terras daar is in de afgelopen weken extra onderhanden genomen. Ze hebben een nieuwe indeling gemaakt, een afzetting verwijderd, wat meer ruimte gecreƫerd en een bloemrijke rand aangelegd. De oorspronkelijke potten werden vervangen. Kortom, het werd een hele opknapklus waar veel werk in is gaan zitten.

Nu het werk gedaan is, hebben de twee eer van hun stevige klus. 'Zwaar werk was het', zeggen ze in koor. 'Maar we doen het vooral met veel plezier. Je hebt zienderogen resultaat en wat zo leuk is; alle bewoners van de verschillende complexdelen van onze Ommeloop kunnen meegenieten'. En dat is ook zo. Jammer dat door het coronavirus maar beperkt activiteiten mogelijk zijn. Maar iedereen die een wandelingetje maakt, zal het frisse groen, het herschikte terras en de planten en bloemen opvallen.