De slagwerkgroep onder leiding van Melvin de Koning
De slagwerkgroep onder leiding van Melvin de Koning

Concert Ons Genoegen goed bezocht

Algemeen

Rockanje - Na twee afgelaste uitvoeringen en ruim anderhalf jaar verder, had iedereen er wel weer zin in: Een gezellig optreden van het combo, de slagwerkgroep en het orkest van Ons Genoegen.

Speciaal voor de trouwe achterban van de Rockanjese muziekvereniging was er afgelopen zaterdag 30 oktober, een optreden georganiseerd in de Welkomkerk. Met de nodige maatregelen en op uitnodiging mochten de donateurs dit concert gratis bijwonen als dank voor hun trouwe ondersteuning in de afgelopen periode. Hier werd goed gehoor aan gegeven. Iedereen had wel weer behoefte aan een uitje met gezellige muziek.

De leden van het Combo startten de avond onder leiding van Jelle Mooy-van Toledo met o.a. een medley van Andrew Loyd Webber. Bekende musical hits uit “The Wizard of Oz” en “The Phantom of the Opera”, werden enthousiast gespeeld door de jongste leden van de vereniging. Daarna kwam de slagwerkgroep aan bod. Deze keer onder leiding van Melvin de Koning, welke de tijdelijke uitval van Ivo Kouwenhoven, zeer verdienstig opvangt, waarvoor de vereniging zeer dankbaar is. Een veelzijdig programma werd uitgevoerd: van “The Soul Seventies”, “Latin Fever”, “Electric Rythm” tot aan “Let`s Rock”. Het werd een heus slagwerkspektakel!

Na een gezellige pauze waarin iedereen weer eens even kon bijpraten, was het de beurt aan het orkest. Ook zij zetten onder leiding van dirigent Harrie Bosch een afwisselend programma neer. Veel Zuid-Amerikaanse ritmes, zoals de Bossa Nova en de Samba waren verwerkt in de diverse muziekstukken. Maar ook “Sousa favorieten”, een medley van oude Amerikaanse marsen, kwam voorbij. De popsong “Thinking of You” werd met een jazzy solo op de bugel vertolkt door Danny Mooy-van Toledo. De avond werd feestelijk afgesloten op het strand van Copa Cabana. Met een drankje en nog wat napraten kwam deze avond alweer veel te snel tot een eind. Het hele concert is live opgenomen en te zien op YouTube. De link vind u via de site www.onsgenoegenrockanje.nl.

Op 11 en 12 maart 2022 staan de jaarlijkse winteruitvoeringen op het programma. Iedereen is dan weer van harte welkom. Wilt u één van deze uitvoeringen gratis bijwonen? Wordt dan donateur van Ons Genoegen en meld u aan via info@onsgenoegenrockanje.nl , via een van de (bestuurs-)leden of via www.onsgenoegenrockanje.nl . Muziekvereniging Ons Genoegen kijkt er naar uit u dan weer muzikaal te mogen ontmoeten.