Afbeelding
Activiteiten en Evenementen agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen

Schoenendoosactie 

Vierpolders - Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt! Doe mee aan de schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk. Op donderdagmiddag 4 november gaan ze op de basisschool “De Tiende Penning” te Vierpolders de dozen versieren. Om 12.00 uur beginnen ze tot ongeveer 14.00 uur. Wel graag zelf een schoenendoos meenemen. Versiersels hebben zij, maar je kan ook eigen materiaal meenemen. Het is ook erg leuk om een kaart, foto of een tekening erin te doen. De versierde doos neem je mee naar huis waar je deze kan vullen met schoolspullen, speelgoed, verzorgingsartikelen en een knuffel. Zie de folder ( in ’t Dijckhuis) of kijk op de site van: www.schoenendoosactie.nl

De doos kan je dan inleveren vóór 21 november in ’t Dijckhuis te Vierpolders. Graag een mail sturen als je een doos wilt versieren op school: nelvdvalk@hotmail.com. Als je deze middag niet kan komen, dan kan je eventueel thuis zelf een schoenendoos versieren plus vullen en in ’t Dijckhuis inleveren.

Lezing over molens

Vierpolders - Molens bestaan sinds de 12e eeuw. Uiteraard waren er niet ineens molens. Sinds mensenheugenis wordt er graan gemalen. Men gebruikte daarvoor twee stenen, een om het graan op te leggen, de tweede werd eroverheen gewreven. Het resultaat is meel dat is geschikt om brood mee te bakken. Water erbij, eventueel gist, dan bakken en je kunt het eten. De Brielse molenaars vertellen u vrijdag 5 november vanaf 20:00 uur in zaal Veckhoek in ‘t Dijckhuis alles over molens in het algemeen en de molen in Brielle in het bijzonder. En vragen staat vrij natuurlijk. Je kunt zonder Coronapas ’t Dijckhuis binnen.

Natuurwerkdag

Brielle/Vierpolders - Op zaterdag 6 november organiseren ze de jaarlijkse natuurwerkdag in het Vrijheidsbos. Ze starten omstreeks 9.30 uur met koffie en een welkomstwoord. Er zijn verschillende werkzaamheden zoals opruimen, snoeien, maaien, distels trekken, blote voeten bakken begaanbaar maken, schilderwerk en de vijver ontdoen van blad en nog vele andere werkzaamheden. Ze sluiten het geheel weer af omstreeks 13.30 met een hapje en drankje. Graag aanmelden op secretaris.vrijheidsbos@gmail.com.. Locatie: Spanjaardweg 1, Vierpolders.

Maak Kennis Met Tennis 

Rockanje - T.C. West-Voorne start as zaterdag, 6 november, met een nieuwe serie Maak Kennis Met Tennis lessen. 10 zaterdagen van 12.30 uur t/m 13.30 uur onder begeleiding van At Vantage Tennis Academy. Senioren die nog geen ervaring hebben met tennis kunnen hieraan meedoen. 10 lessen voor 60,-. Het is ook mogelijk later in te stappen. Maak Kennis Met Tennis is geheel vrijblijvend, zonder lid te worden. Voor junioren uiteraard ook mogelijk, maar het tijdstip wordt bij junioren in overleg met de trainer bepaald. Dit zal op maandag of op donderdag zijn. Na deze 10 lessen kunt u beslissen of u de nieuwe clubkampioen van de tennisvereniging in Rockanje wilt worden en training neemt. Indien u besluit door te gaan is het wel verplicht lid te worden van de vereniging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Raymond Schot van At Vantage Tennis Acacemy, tel. 06-19875827 of stuur een mail naar info@atvantage-tennis.nl

Lezingen duinen

Oostvoorne - Op 6 november van 15.00-18.00 uur, Nico van der Wel: Duinbezit en duingebruik vanaf de middeleeuwen.  Bob Benschop: Een doorkijkje naar 150 jaar recreatiegeschiedenis 13 november 2021, 15.00-18.00 uur. Menno Schilthuizen: De kevers van Voorne 40 jaar later • Menno van Lopik: De Heveringen: een toekomst voor het oudste duin van Voorne? Locatie: Cultureel centrum de Man (Zeezaal), Burgemeester Letteweg 30, 3233 AG Oostvoorne. Aanmelding is verplicht. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via het e-mailadres lezingen.KNNV.hollandsedelta@gmail.com Eventuele updates over het programma worden toegezonden na aanmelding. In verband met corona is voor de toegang een QR-code wettelijk vereist.

Lezing Madagascar

Op 7 november 2021 komt Corrie de Winter vertellen over haar reizen naar Madagascar. Corrie de Winter heeft in opdracht van een reismagazine veel reizen gemaakt naar landen en gebieden waar de toerist niet zo gauw komt. Aan de hand van mooie foto’s vertelt zij hierover graag. Zo heeft zij o.a. reizen gemaakt naar Madagascar, een boeiend land met een unieke natuur en bijzondere rituelen. U kunt deze interessante lezing bijwonen op zondagmiddag 7 november 2021 in de voormalige Synagoge (De Sjoel) op de Turfkade 16 te Brielle. Ze beginnen om 14.00 uur, de zaal is open om 13.30 uur. De entree bedraagt € 7.50 per persoon incl. consumptie. U betaalt contant aan de zaal. Zij verzoeken u voor deze lezing te reserveren via sjoelreservering@outlook.com met vermelding van het aantal personen. U kunt dit doen tot en met vrijdag 5 november 2021.

Lezing David van Reybrouck

Brielle - Zondagmiddag 14 november as. komt David van Reybrouck naar Brielle in het BRES theater om te vertellen en te worden geïnterviewd over zijn boek Revolusi. David van Reybrouck interviewde bijna tweehonderd mensen, de laatste nog levende getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd, in Indonesische rusthuizen, Japanse miljoenensteden en op verafgelegen eilanden. Ook in Nederland bracht zijn onderzoek tal van nieuwe verhalen aan het licht. De veelheid aan perspectieven en herinneringen weeft Van Reybrouck samen tot het aangrijpende verhaal van de Indonesische onafhankelijkheid. Zo toont hij hoe een nieuwe wereld vorm kreeg: in bloed, in pijn, met hoop. David Van Reybroucks Revolusi is het eerste boek dat de strijd lostrekt uit het nationale perspectief en het belang ervan toont als mondiale gebeurtenis. Kaartje à € 17.50 koop je bij Boekhandel Hoofdstuk Een, Brielle en op www.brestheater.nl. Aanvang: 15 uur. Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen naar Petra Biesheuvel 0181-418370 of mailen info@hoofdstuk-een.nl

Beginnerscursus EHBO

Brielle - Voor iedereen die wil weten wat te doen bij een verbrande vinger, verstuikte enkel of schaafplek start de KNV EHBO afd. Brielle op 23 november in Brielle de beginnerscursus EHBO. In 12 lesavonden van 2 uur leert u alles wat nodig is om mensen te kunnen helpen bij grote en kleine ongevallen. Na deze cursus pakt u vol zelfvertrouwen de verbanddoos of AED om hulp te verlenen. Voor inschrijven of informatie kunt u terecht op de website: www.ehbobrielle.nl of mail naar secretaris@ehbobrielle.nl of bel met Jan van Toledo via 06-54942907.