Senna Langendoen scoorde in Ouddorp tegen WFB alweer zijn tweede goal van dit seizoen voor Rockanje. (Archieffoto: Wil van Balen).

Drie goals zijn voor Rockanje niet genoeg voor punten

Algemeen

Ouddorp - Drie keer scoren was voor Rockanje afgelopen zaterdag nog niet toereikend om punten over te houden aan de uitwedstrijd bij titelkandidaat WFB. Het werd in Ouddorp 6-3 voor de thuisclub.

Grotere schade dan een nederlaag was in Ouddorp het uitvallen van doelman René van der Meiden. Een pijnlijk lies gaat de geroutineerde sluitpost vermoedelijk nog wel even aan de kant houden. In Ouddorp moest veldspeler Noah Kompanje in de laatste twintig minuten van het duel noodgedwongen onder de lat bij Rockanje. WFB leidde op dat moment al met 6-3 en leek mededogen te hebben met het ‘lot’ van Kompanje, want de thuisploeg scoorde niet meer.

‘WFB is een degelijke ploeg,’ zag assistent-trainer Richard Venneker in Ouddorp. ‘Of het de beste ploeg is in de vierde klasse I kan ik nog niet zeggen. Ik heb OHVV nog niet zien spelen. Dat gebeurt komende zaterdag als we OHVV op sportpark Drenkeling op bezoek krijgen.’

Rockanje liep in Ouddorp snel een 2-0 achterstand op, waardoor de ploeg van trainer Harry Rusken vrijwel het gehele duel achter de feiten aan liep. Toch kwamen de bezoekers dankzij twee treffers van Vince Keller nog even langszij. WFB antwoordde echter snel en ging met een 3-2 voorsprong de rust in. ‘De 4-2 direct na rust was vervolgens killing voor ons,’ aldus Richard Venneker, die in de slotfase Senna Langendoen nog de 5-3 zag scoren.