Brielle-trainer Gijs Zwaan kampt in de aanloop naar de derby tegen Nieuwenhoorn met blessures in zijn groep. (Archieffoto: Wil van Balen)
Brielle-trainer Gijs Zwaan kampt in de aanloop naar de derby tegen Nieuwenhoorn met blessures in zijn groep. (Archieffoto: Wil van Balen)

Brielle beschadigd terug uit Terneuzen: Kraaijeveld rood

Algemeen

Terneuzen - Op een slecht bespeelbare, modderige grasmat slaagde Brielle er op bezoek bij Terneuzense Boys niet in om de Zeeuwen van een zege af te houden: 2-0. 

De ploeg van trainer Gijs Zwaan reisde afgelopen zaterdag beschadigd naar Zeeuws-Vlaanderen en liep in Terneuzen door een rode kaart voor spits Luuk Kraaijeveld nog meer averij op. ‘Met het oog op de derby tegen Nieuwenhoorn van komende zaterdag komt de kaart van Luuk op een slecht moment,’ zo realiseerde Zwaan zich na afloop van het modderbad in Zeeland. ‘Maar laten we hopen dat er van de jongens die er vandaag tegen Terneuzense Boys niet bij waren, er dan wel enkelen kunnen spelen.’

Blessures
Zwaan doelde op de blessures van Anthony Piqué, Candido da Conceicao en Kevin van La Parra en de afwezigheid van Marcel van den Berg. Van La Parra had nog wel een invalbeurt, maar was nog verre van fit.

‘Het slechte veld was in Terneuzen meer in het voordeel van de thuisclub,’ aldus Zwaan. ‘Die was duidelijk gewend aan spelen op een knollenveld. Maar ik loop lang genoeg mee in het voetbal om te weten dat elke wedstrijd op zich staat en er zich vrijwel altijd kansen aandienen. Ik zie de derby met Nieuwenhoorn dan ook met vertrouwen tegemoet.’