Floris van den Heuvel scoorde voor Vierpolders in de topper tegen koploper VFC. (Foto: Wil van Balen).

Vierpolders maakt het koploper VFC moeilijk

Algemeen

Vierpolders – Vierpolders maakte het koploper VFC afgelopen zaterdag uitermate moeilijk. De Vlaardingers stapten uiteindelijk met een zwaarbevochten 1-2 zege van het veld aan de Coosenhoek in Vierpolders.

‘Het was een stuk beter dan vorige week tegen DVO ‘32,’ vond Vierpolders-trainer Hans de Heer. ‘Niet in de laatste plaats omdat onze ziekenboeg langzaam maar zeker wat leger wordt. We wisten op voorhand dat we tegen VFC niet zelf het spel moesten gaan maken. Dus zakten we in en lieten we hen komen.’

Voorsprong
Ondanks het ‘aangepaste spelletje’van de thuisclub, kwam de Vlaardingers halverwege de eerste helft toch op voorsprong toen er een vrije schop werd binnen gekopt: 0-1. Floris van den Heuvel hielp Vierpolders echter nog voor rust aan de gelijkmaker: 1-1.

‘In de tweede helft hadden we lange tijd uitzicht op een punt,’ aldus Hans de Heer. ‘Ook toen VFC uiteindelijk toch op voorsprong kwam, hadden we nog goede kansen. Tom Tijssen mocht nog aanleggen voor open doel, maar de bal wilde er helaas niet in.’

Komende zaterdag speelt Vierpolders weer thuis. Bij winst op middenmoter MVV ‘27 achterhaalt de ploeg van de Coosenhoek de Maaslanders en wordt er weer aangesloten bij de middenmoot in de derde klasse C.