Afbeelding
Foto: PR

Sint Caecilia koor bestaat vijftig jaar

Actueel 228 keer gelezen

Brielle - Het Brielse koor Sint Caecilia bestaat dit jaar op de kop af vijftig jaar. Uiteraard wordt daar niet zo maar aan voorbij gegaan. "Het koor is opgericht door de RK parochie van de HH Martelaren van Gorcum", zegt mevrouw Toos Meijer. Zij is een van de trouwe leden.

Inmiddels zijn er ook koorleden die geen directe binding hebben met de katholieke kerk. Dat is dus geen enkel probleem; ook niet voor de koorleden in kwestie. "Wat wij met z'n allen gemeen hebben, is de liefde voor de muziek in het algemeen en voor de zang in het bijzonder." Zij doen vooral mee bij de andere uitvoeringen dan die in de katholieke kerk. Wat ook opvalt bij het koor is dat niet alle leden in Brielle wonen. Het blijkt dat er bij het koor ook zorgen zijn. Toos Meijer: 'het zou me heel wat waard zijn als ons aantal koorleden gaat groeien naar laat ik zeggen dertig of misschien nog wel meer". Waar wij vooral om zitten te springen zijn mannelijke koorleden. Dat aantal is op dit moment echt te laag."

Maar nu is het feest. Vijftig jaar Sint Caecilia koor is natuurlijk ook niet niks. De ene na de andere vrije tijdsvereniging verdwijnt. In deze razend snelle tijd mag je er daarom best wel even met een hapje en drankje stil staan bij dit gouden jubileum. En dat is dus precies wat er afgelopen week gebeurde.

Wilt u meer weten over het koor? Bel gerust naar voorzitter Jenneke van den Ende 0181 785824, of secretaris Christl Jansens 06 197 14 281.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant