Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Brielle achter de voordeur in de Brielse binnenstad

Actueel 227 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 24 juni is het weer Brielle achter de Voordeur. Dan heerst er een geanimeerde en levendige sfeer in de Brielse binnenstad. Van 12 uur tot 16.30 uur kunt u op 25 locaties genieten van een grote verscheidenheid aan voorstellingen, van theater tot dans, van muziek tot film.

Opvallend dit jaar is de heuse voordeur op de markt. Hier vindt om 12 uur de opening van het festival plaats. Mario Cramer geeft een korte presentatie van wat u deze middag allemaal kunt zien en beluisteren in de binnenstad. OPEN VOORDEUR is ook het podium waar 's middags iedereen van jong tot oud een kort optreden kan geven: een verhaal vertellen, een liedje zingen, een goocheltruc laten zien of een andere voorstelling geven.*

In de Jacobskerk in de Voorstraat wordt het initiatief "Samen in beweging!" geïntroduceerd. "Fijn je te zien!" zo heet Monique Sajet u welkom in de wereld van dans, plezier en muziek maken. Het doel van dit initiatief is op een vrolijke toon het onderling contact te versterken en mensen in beweging te krijgen. Bewegen is van essentieel belang voor de gezondheid en de conditie van iedereen.

Bij Knuffel & co op de Lijnbaan treedt het dameskoor SoundWaves op, snazzy-snazzy-snazzy barbershop. Het is een eer om dit prachtige koor in onze stad te ontvangen. Echt een aanrader. Bovendien zullen zij u verrassen door ook spontaan op andere locaties in de binnenstad op te duiden om hun muziek ten gehore te brengen.

Bij Expert van der Groef in de Visschstraat wordt de promotiefilm van Brielle vertoond, samengesteld door Krijn van Driel. Deze film wordt in heel Nederland gebruikt om reclame te maken voor de stad Brielle. Het leek de organisatie een leuk idee om nu Briellenaren zelf de mogelijkheid te bieden om deze film te zien.

Dit is slechts een greep uit de vele voorstellingen. Er is veel meer. De routekaart is nu al te bekijken op www.cultuurwebbrielle.nl/bavd en is in het centrum van Brielle gratis te verkrijgen bij het museum, de winkels en op 24 juni ook op straat en op de locaties van de voorstellingen. U herkent de locaties aan de banier voor de deur. De toegang is overal gratis.

Brielle achter de Voordeur wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur. Meer informatie over hun activiteiten kunt u zien en lezen op de website www.cultuurwebbrielle.nl. Volg hen ook op Twitter en like hen op Facebook.

* Kinderen of volwassenen kunnen zich voor OPEN VOORDEUR opgeven bij Krijn van Driel tel. 0181-479102, maar je kunt ook spontaan het podium betreden.

Archieffoto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant