De deelnemers van de avond
De deelnemers van de avond

Terugblik CultuurLAB ‘Samen Sterker!’

Algemeen 317 keer gelezen

Voorne aan Zee - Onder het motto ‘Samen Sterker’ vond er dinsdag 16 april weer een CultuurLAB plaats; ditmaal in een gastvrij Hart van Hellevoet met de prachtige muziek van The Land of Song.

Cultuurmakers en vertegenwoordigers van Welzijn en het sociaal domein hebben met elkaar verkend hoe kunst- en cultuuractiviteiten kunnen bijdragen aan de positieve gezondheid van de inwoners in Voorne aan Zee.

In Nederland wordt steeds vaker erkend dat kunst kan bijdragen aan ziektepreventie in het sociale domein. Internationaal onderzoek toont de langetermijneffecten aan van kunst op de gezondheid van verschillende bevolkingsgroepen, van de vroege kinderjaren tot aan ouderdom. Deelnemen aan cultuur vermindert eenzaamheid en biedt sociale steun en verbinding.

De deelnemers van de avond konden dit alleen maar beamen, maar hoe vinden we elkaar? Als je niet lekker in je vel zit, is het moeilijk om zelf in beweging te komen en aansluiting te vinden bij bijvoorbeeld een koor, dansgroep of schilderworkshop om weer in verbinding te komen met anderen. SBO Hellevoetsluis en Catharina Thuis op Voorne ondersteunen mensen met het programma Welzijn op Recept en de welzijnscoaches die hier in actief zijn.

De oproep gaat uit naar alle cultuurmakers in Voorne aan Zee om hun activiteiten te plaatsen op het platform Fijn je te Zien. Niet alleen verbreden zij hiermee hun publiek, de activiteiten worden ook beter vindbaar voor bijvoorbeeld de welzijnscoaches die mensen begeleiden naar een passende activiteit. Neem eens een kijkje op de website en schrijf je in: www.fijnjetezien.nl.

Een van de kerntaken van Kunst en Cultuur Voorne is culturele aanbieders en verenigingen, scholen én andere domeinen te laten samenwerken en met elkaar te verbinden en zo nog meer kwalitatieve activiteiten voor de inwoners van Voorne aan Zee mogelijk te maken.

Zo organiseren ze geregeld CultuurLABs: inspirerende avonden van ontmoeting en uitwisseling voor cultuurmakers. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van deze avonden en andere activiteiten voor cultuurmakers? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.kunstencultuurvoorne.nl/meld-je-aan-cultuurmakers/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant