Afbeelding

Stichting Destino sluit jubileumjaar af met mooie mijlpaal

Actueel 313 keer gelezen

Brielle - Tijdens de succesvolle kerstmarkt in Brielle heeft Stichting Destino een opbrengst van bijna 600 euro gerealiseerd door middel van de verkoop van lekkernijen gedoopt in de chocolade fontein, belangeloos ter beschikking gesteld door Monica Pedersen van de Chocolate Fall.

De eerste dag van de succesvolle kerstmarkt verliep nog vrij rustig, maar op zaterdag en zondag was het spitsuur in de kerk en ook bij kraam van Destino. Dankzij hulp van vrijwilligers als Elle en Anita Gloudemans, Sander van Pelt en Bram Mulder was er genoeg bezetting voor de kraam en is dit mooie evenement ook voor Destino succesvol geweest.

Door deze opbrengst heeft Destino, uitgerekend in het jaar van het 10 jarige bestaan de mijlpaal van 150.000 euro bereikt en dus een gemiddelde van 15.000 euro per jaar. Stichting Destino zet zich in voor kinderen en gezinnen in achterstandsituaties. Op dit moment steunt Destino projecten in landen als Ghana, Gambia, India, Mexico, Senegal, Colombia en Guatemala. Van iedere gedoneerde euro gaat minimaal 97 cent direct naar het goede doel.

Het bedrag dat tijdens de kerstmarkt is "opgehaald" is door Destino aangevuld tot 1000 euro en zal worden gedoneerd aan Aros de Esperanza in Colombia. Dit mooie project ondersteunt circa 500 meisjes tussen de 8 en 18 jaar in een aantal arme wijken in Medellin. Guido Broekhuizen, oprichter en voorzitter van Aros zet zich al jaren in om deze kwetsbare meiden te beschermen tegen invloeden van bendes, drugs en schooluitval. Voorwaarde voor deelname aan het project is dat inzet en aanwezigheid op school voldoende is. Het project is in de afgelopen jaren verder uitgebreid en biedt bijvoorbeeld ook ondersteuning aan ouders en zaken als een schoolfonds en huiswerkbegeleiding. De schoolresultaten van de deelnemende meisjes zijn aantoonbaar verbeterd en hierdoor maken zij kans op een betere toekomst.

2020

Ook in 2020 zal Stichting Destino zich blijven inzetten om op allerlei manieren geld te genereren voor kleinschalige projecten in de hiervoor genoemde landen. Voor vragen kunt u terecht op de website www.stichtingdestino.com.

Uit de krant

Uit de krant