Afbeelding

City Management Brielle krijgt ondersteuning!

Actueel 800 keer gelezen

BRIELLE - De St. City Management Brielle heeft Harry Swart aangesteld als centrummanager voor de binnenstad van Brielle. Tevens is Jacqueline Jonkhart aangesteld als fondsenwerver. De Stichting City Management Brielle (St. CMB) beheert, sinds 1 januari 2012 t/m 2015, het ondernemersfonds voor de binnenstad van Brielle.

In de St. CMB zijn de winkeliersvereniging, de horeca- en recreatie ondernemers, de vereniging Wonen in Brielle (makelaars) en het MKB uit de zakelijke dienstverlening vertegenwoordigd.

De centrummanager gaat de stichting ondersteunen met het behalen van de resultaten, zoals gesteld in het plan Ondernemersfonds Binnenstad Brielle 2012 – 2015. De fondsenwerver heeft als doel de bedrijven in de gemeente Brielle en in de omliggende regio te betrekken als ambassadeur van de stad Brielle. De opdrachten van beiden lopen, vooralsnog, tot 31 december 2014.

Profiel & Opdracht van de nieuwe centrummanager
Rasechte Briellenaar Harry Swart heeft met zijn ruim 16 jaar ervaring als directeur van een kalibratiebedrijf, bestuurslid van de Ondernemersvereniging Brielle en mede initiator van het bekende Brielle Leeft magazine een ruime ervaring in het verbinden van mensen en het creëren van draagvlak, als in het ontwikkelen van nieuwe diensten voor het MKB in Brielle!

Zijn motto is dat samenwerking met respect voor ieder individu binnen de samenwerking de sleutel is tot succes. Dat zal ook de insteek zijn in zijn nieuwe functie en uitdaging! Bekendheid met het fenomeen centrummanagement is hem ook niet vreemd. Als vrijwilliger heeft hij in de periode van 2002 tot 2010 meegewerkt aan het toenmalige Centrummanagement, waaruit de St. CMB is ontstaan. Op lokaal vlak is Harry met zijn eigen bedrijf “No es Nada” actief in het economisch leven, door als zelfstandig consulent verschillende bedrijven en organisaties te ondersteunen bij hun business. En zoals hij zelf zegt is hij ‘verliefd’ op zijn eigen stad. Dat maakt hem met zijn deskundigheid en uitgebreid netwerk uitermate geschikt voor de functie van centrummanager.

Opdracht voor de komende maanden
De nieuwe centrummanager heeft een cruciale rol. Als eerste belangrijke opdracht gaat hij zorgen voor draagvlak bij de ondernemers in de binnenstad, zorgen dat de ondernemers op de hoogte zijn van alle actuele ontwikkelingen en dat zij proactief en graag mee doen aan nieuwe initiatieven, acties en evenementen. In deze tijd is het voor het bestaansrecht van ondernemers van groot belang in te spelen op de veranderingen in de markt.

Verder zal de centrummanager zich gaan richten op het realiseren van uniforme openingstijden – koopavonden, het opengaan op de koopzondagen en het werken aan het bestrijden van de leegstand en zal hij naar de ondernemers in de binnenstad een klankbord bieden en hen ondersteunen de juiste weg te vinden bij vraagstukken over de eigen bedrijfsvoering.

Profiel & Opdracht van de nieuwe fondsenwerver
Op Brielle, stad van de vaderlandse geschiedenis en prachtige historische vestingstad met haar knusse en gezellige sfeer en uniek gelegen in een landelijke omgeving en aan het Brielse Meer, is iedereen trots! Zo trots dat wij dat als Briellenaren, Brielse ondernemers en organisaties graag laten zien aan de buitenwereld.

Speciaal daarvoor zijn Citymarketing en Citymanagement ingericht met als doel het stimuleren van de Brielse economie door te werken aan de aantrekkelijkheid van Brielle en haar omgeving, en door Brielle inclusief Vierpolders en Zwartewaal te vermarkten om meer bewoners, bezoekers en bedrijven te trekken en/of te behouden. Dit moet leiden tot een kwalitatieve en kwantitatieve economische bijdrage aan Brielle. Meer bezoekers (eigen inwoners, toeristen en winkelend publiek) naar Brielle trekken leidt tot een verhoging van de koopkracht, hetgeen de economie en werkgelegenheid stimuleert.

Voor dit alles zijn financiële middelen nodig, naast de financiën die op dit moment al worden ingezet vanuit het ondernemersfonds van de Brielse ondernemers uit de binnenstad en vanuit de gemeente Brielle. Hiervoor zijn de St. CMB en de samenwerkingspartners (de gemeente Brielle, Historisch Museum Den Briel, de stichting Kunst & Cultuur, de VVV Zuid-Hollandse eilanden, het streekarchief en de Bibliotheek) op zoek naar ambassadeurs van Brielle. Ambassadeurs van Brielle zijn bedrijven en organisaties die het gedachtegoed van Brielle ondersteunen, een warm hart toedragen en die mee willen werken aan de blijvende aantrekkelijkheid van Brielle en de promotie van Brielle. Fondsenwerver Jacqueline Jonkhart heeft daarin een belangrijke opdracht. Zij is belast met het actief werven van ambassadeurs voor Brielle en het aantrekken van bedrijven en organisaties die deel gaan nemen aan activiteiten en initiatieven.

Als eigenaar van media bureau Qliq by Omni, waarin zij actief binnen de Brielse economie bedrijven ondersteunt met werkzaamheden op het gebied van verkoop en organisatie, en als bestuurslid van de Brielse Businessclub OVBB2B kan zij dat als geen ander. Jacqueline heeft jarenlange ervaring in het organiseren van grote evenementen, als het realiseren van de financiële middelen voor deze evenementen. Momenteel doet zij dit voor o.a.Voorne Putten Loopt, de Oudheidkamer Brielle en al vele jaren voor Parkpop den Haag en Rotterdam Unlimited.Vanuit het motto “Delen is Vermenigvuldigen” gaan de bedrijven en organisaties in en rondom Brielle haar de komende tijd nog vaak tegenkomen!

De St. CMB zet met het aanstellen van de centrummanager en de fondsenwerver een behoorlijke stap vooruit voor Brielle en de Brielse ondernemers en in het realiseren van de economische doelstellingen voor Brielle!

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant