Afbeelding

Stichting Destino bestaat vijf jaar!

Actueel 1.031 keer gelezen

BRIELLE – Stichting Destino is een Brielse stichting die opgericht is op 19 mei 2009 en dus deze week al weer vijf jaar bestaat.

Op dit moment bestaat de stichting uit 5 personen: Petra de Ruiter (Eigenaresse van Pandora mode en schoenen), Marcel de Ruiter (Controller bij de Catharina Stichting), Nicolette Groeneveld (Verpleegkundige in een jeugdgevangenis), Lidia Molnar (eigenaresse van Lime Creations reclamebureau en grafisch ontwerp) en Onno Hoogendijk (gezins- en jongerencoach). Een van de oprichters van het eerste uur, Marko Hoogendijk, is in 2012 overleden. Mede ter nagedachtenis van hem zetten deze mensen Stichting Destino voort.

Door: Mirjam de Neeff-Vermeulen

Het idee voor de eigen stichting ontstond doordat de oprichters zelf vaak jarenlang donateur waren van verschillende grote `goede doelen` organisaties, zonder te weten wat er met het geld gebeurde en of het wel besteed werd aan de dingen waar ze echt achter stonden. In 2006 heeft een van de oprichters zelf een aantal maanden als vrijwilliger gewerkt met straatkinderen en gezinnen in Oaxaca in Mexico. In die periode is het idee opgevat om zelf een stichting op te richten, omdat er weliswaar veel geld werd gedoneerd, maar ook veel geld nodig was voor allerlei organisatorische zaken.

Geen winstoogmerk
Stichting Destino is een kleine vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, die wereldwijd op locatie concrete kleinschalige projecten initieert en ondersteunt om het welzijn van kinderen in achterstandssituaties te bevorderen. De stichting is Anbi geregistreerd; minimaal 95% van iedere gedoneerde euro gaat direct naar het goede doel. Destino genereert haar inkomsten door vaste donateurs die jaarlijks of maandelijks doneren. Daarnaast organiseert Destino zelf activiteiten zoals een wijnproeverij of een concert. Verder zijn er soms individuele personen of scholen die activiteiten organiseren voor een van hun projecten.

Het werk
De achterliggende gedachte is om samen met hun netwerken iets te kunnen betekenen voor kinderen in achterstandsituaties. Ze willen graag concrete resultaten behalen voor die kinderen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld kleine operaties, aanschaf van brillen, orthopedisch schoeisel, operaties, medicijnen of (school)kleding. Ze kijken vooral naar situaties waarin de middelen van ouders en instanties niet toereikend zijn, waardoor kinderen tussen wal en schip dreigen te raken. Dit doen ze wereldwijd en vrijwel altijd in samenwerking met lokale organisaties.

900 euro voor weeshuis in Ghana
Al enige jaren ondersteunt Stichting Destino een project in Colombia (Aros de Esperanza), een weeshuis in India (het Bethel weeshuis) en in Ghana (Stichting Mariette’s Child Care). Voor dit laatste project is op afgelopen zaterdag een huiskamerconcert georganiseerd in Brielle. Hiervoor hadden zij Shary-An (halve finaliste van de eerste editie van The Voice of Holland) bereid gevonden om kosteloos op te treden. Zij werd begeleid door toetsenist Kevin van Genderen. De opbrengst van deze avond bedroeg 900 euro en is geheel ten goede gekomen aan het weeshuis Mariette’s Child Care in Ghana. Het was een bijzondere avond door het mooie optreden van Shary-An en Kevin, maar ook doordat Mariette (die in Ghana woont) de opbrengst zelf in ontvangst kon nemen. De 60 bezoekers van de avond hebben voor deze mooie opbrengst gezorgd!

Wil je meer informatie of donateur worden? Kijk op www.stichtingdestino.com.
Fotografie: Jos Uijtdehaage en PR

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant