Afbeelding

De Watergeus geeft vissen aan het Kruithuisje

Actueel 678 keer gelezen

Brielle - Afgelopen vrijdag is door de hengelsportvereniging de Watergeus, een grote hoeveelheid vis afgeleverd bij het Kruithuisje. Na de grote opknapbeurt van het Kruithuisje in het voorjaar,is door de gemeente ook de gracht rondom een eilandje uitgebaggerd en werd de grote hoeveelheid riet verwijderd.

Daarna was het wel erg kaal en de mensen die langs liepen dachten dat alle kikkers ook verdwenen waren, maar er werden waterlis en waterlelies ingezet en aan de randen begon het riet weer te groeien, de kikkers lieten zich weer horen en het water groeide al snel weer helemaal dicht.

Om dit te voorkomen werd advies gevraagd bij de watergeus. Zij zijn komen kijken een gaven het advies om in de gracht spiegel- en graskarpers uit te zetten. De kleine spiegelkarpers waren al eerder uitgezet en vrijdag kwamen de graskarpers, zij gaan er voor zorgen dat de gracht niet weer helemaal dichtgroeit en zij zorgen er ook voor dat het water helder blijft.

Voorzitter Arnold van Bastelaar en secretaris Ger Mol van de hengelsportvereniging brachten de vissen in grote tanks met zuurstof naar het kruithuis waar Robert Jansen en Peter Kroone ze in ontvangst namen. De werkgroep van het Kruithuis is blij met deze samenwerking want op deze manier wordt het natuurlijk evenwicht hersteld in het water in de vestinggracht. Dus even op de foto en daarna direct het water in. Vissen is er verboden en dit geldt voor mensen en voor reigers, maar de winter komt er aan dus gaan de vissen in ruststand en kunnen we er mogelijk in het voorjaar van genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant