BrielsNieuwsland.nl - Nieuwe woonvisie: Brielle bruist van ambities
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl
Oude Goote, een van de laatste grote woninbouwlocaties in Brielle,  gezien vanaf de Veckdijk. In 2007 werden hier 500 huizen gepland.
Oude Goote, een van de laatste grote woninbouwlocaties in Brielle, gezien vanaf de Veckdijk. In 2007 werden hier 500 huizen gepland. (Foto: Liesbeth Speelman)

Nieuwe woonvisie: Brielle bruist van ambities

  •   185 keer gelezen   Actueel

Brielle – Na jaren van stagnatie, staat er weer een groot aantal nieuwbouwplannen in de steigers. Brielle wil daarin zelfs een stapje verder gaan dan de provincie voor ogen heeft. Daarnaast wordt met een stapsgewijze uitvoering van de binnenstad- en havenvisie hard gewerkt om binnenstad en haven nog aantrekkelijker te maken. "Kortom, het gaat goed met Brielle.", zegt wethouder André Schoon.

Een aantal jaren geleden zag het er heel anders uit. Toen werd nog een krimp van de bevolking verwacht. Niet alleen in Brielle, maar in heel Voorne-Putten. Samen met de economische crisis en de vergrijzing, maakte het dat de provincie heel terughoudend was in het toestaan van nieuwbouw. Nu is de situatie gewijzigd. Het aantal inwoners groeit zelfs en de provincie staat meer nieuwbouw toe. In Brielle komen daarom Oude Goote en Meeuwenoord weer in beeld als nieuwbouwlocaties. Voor Oude Goote zijn er al contacten met een ontwikkelaar. In Meeuwenoord is er nog even een pas op de plaats, maar ook daar wil Brielle doorgaan met de plannen.

Nog steeds stelt de provincie grenzen aan het aantal te bouwen woningen. Brielle wil die grenzen echter graag een beetje oprekken. Hoe? De geuzenstad hoopt een graantje mee te pikken van de regionale verstedelijkingsopgave van 230.000 woningen die de metropoolregio zich ten doel heeft gesteld. Deze woningbouw moet gaan plaatsvinden in grootstedelijke gebieden en bij goed bereikbare OV-locaties. Wethouder André Schoon hierover: "Brielle is na de doortrekking van de A4 veel beter bereikbaar. Delft ligt nu nog maar op een half uurtje rijden van Brielle en je ziet dat daardoor al veel jonge mensen hier naar toe trekken en hier heel graag komen wonen. Als de Blankenburgtunnel eenmaal is gerealiseerd, zal de verbinding met de grote steden nog beter worden. Bovendien wordt er druk gelobbyd voor een goede snelbusverbinding tussen Brielle en station Schiedam".

André Schoon wijst naar de tekening van bouwplan "De Rederij" die in zijn werkkamer hangt. "De verkoop gaat geweldig. Op deze weg willen we graag doorgaan: zorgen voor een gevarieerd, evenwichtig, woningaanbod dat overeenkomt met de vraag en behoefte van de inwoners, geschikt voor mensen met een kleine of een iets grotere beurs, voor starters, 1-persoonshuishoudens, jonge gezinnen en ouderen. Liefst gasloos en voorzien van een mooie groene aankleding. Daarnaast is het onze doelstelling om bij alle nieuwbouwprojecten 30% sociale woningbouw te realiseren. Vestia is in die opgave de laatste jaren tekort geschoten. Gelukkig hebben we interessante kennismakingsgesprekken kunnen voeren met "Ressort", een woningcorporatie uit Rozenburg. Het ziet ernaar uit dat zij bereid zijn te investeren in de bouw van nieuwe sociale huurwoningen in Brielle".

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>