De samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw is getekend!
De samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw is getekend! Foto: JosUijtdehaage

Samenwerkingsovereenkomst getekend voor bouw nieuw zorgcomplex

Actueel 456 keer gelezen

Brielle - Catharina Stichting heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst getekend met Gebroeders Blokland en Altera voor de bouw van een nieuw woonzorgcomplex aan de Burgemeester Van Sleenstraat in Brielle. Hiervoor is intensief samengewerkt met de gemeente.

"Ik ben blij dat de Catharina Stichting huisvesting houdt binnen de vesting. Het is een mooie ontwikkeling dat er een nieuw woonzorgcomplex met huurappartementen komt aan de Burgemeester Van Sleenstraat voor de oudere doelgroep in Brielle. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte voor wonen en zorgen die onder deze doelgroep leeft. Ik ben daar heel blij mee", aldus André Schoon, wethouder Wonen.

Het complex zal, naast 28 psychogeriatrische eenheden en een welzijnscentrum, 44 huurappartementen voor een oudere doelgroep hebben. Het duurzame project wordt ontwikkeld en gebouwd door Gebroeders Blokland. De start van de bouw is beoogd in april 2019, de oplevering is naar verwachting medio 2020.

Catharina Stichting is verheugd om in 2020 de nieuwe locatie binnen de vesting van Brielle te kunnen betrekken. Hans Biezemans, bestuurder van Catharina Stichting: "Ouderen met dementie krijgen optimale zorg in een nieuwe, hoogwaardige en prettige leefomgeving. De locatie zal worden uitgerust met veel domotica, zodat leven met dementie in vrijheid ook in Brielle tot de standaard gaat behoren. In de huurappartementen is eveneens afname van zorg mogelijk. Welzijn Ouderen verhuist naar de nieuwbouw waardoor een brede welzijnsfunctie en toekomstbestendig welzijn mogelijk is".

Over Catharina Stichting
Catharina Stichting biedt de ouder wordende inwoner van de gemeenten Brielle en Westvoorne een integraal aanbod van diensten en producten op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Bij Catharina Stichting kunt u terecht voor welzijnsdiensten, thuiszorg, begeleiding of zorg met verblijf. Dit verblijf kan kortdurend of langdurend zijn. De dienstverlening is afgestemd op uw individuele wensen en behoeften. De dienstverlening van Catharina Stichting is erop gericht u te ondersteunen bij het zelfstandig wonen en leven.

Kijk voor meer informatie op www.catharinastichting.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant